Atac vehement al lui Donald Trump la adresa presei, care "nu transmite adevarul". Cum a inventat un "incident in Suedia"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele american Donald Trump a lansat sambata inca un atac vehement la adresa presei, la un "miting de campanie pentru America”, organizat in statul Florida.

El a spus multimii stranse la Melbourne ca presa nu vrea "sa transmita adevarul” si urmareste propria sa agenda, relateaza BBC News, conform News.ro.

Mashable povesteste insa despre un alt incident petrecut la Melbourne. In timpul discursului, Trump si-a aparat propria masura de interzicere a accesului in SUA a imigrantilor musulmani.

"Trebuie sa ne tinem tara in siguranta", a spus el.

Apoi, vorbind de politicile anumitor state, a incercat sa demonstreze cat de controvesata este aceasta problema a imigrantilor.

Citește și
zid uman, protest, granita Mexic - SUA - AFP, Getty
''Zid uman'' la frontiera Mexic - SUA, in semn de protest fata de politica privind migratia: "Un simbol al urii lui Trump"

"Uitati-va la ce se intampla in Germania, uitati-va la ce s-a intamplat noaptea trecuta in Suedia. Suedia, cine ar fi crezut asta. Suedia! Au probleme si n-au crezut niciodata ca asa ceva este posibil".

Apoi, Trump s-a referit la Paris si Nice - doua locuri din Franta care au suferit foarte mult de pe urma atacurilor teroriste in 2015 si 2016.

Insa nimeni nu a reusit sa gaseasca vreo informatie (publica) despre vreun incident in Suedia, de natura terorista sau altceva, in ultimele 24 de ore. Casa Alba a fost contactata de presa americana pentru detalii si se asteapta acum o reactie oficiala.

Intre timp, dupa un val de intrebari lansat pe internet, contul Suediei de pe Twitter @Sweden a raspuns la unele dintre acestea. Conform unei initiative guvernamentale, in fiecare saptamana un suedez oarecare are dretul sa posteze de pe contul de Twitter al tarii, @Sweden.

In prezent persoana care se ocupa de acest cont este Emma Johansson, care in online are pseudonimul KSena sau kseenaa. Ea este bibliotecara si, sambata noaptea, a devenit vocea unei natiuni.

"Nimic nu s-a intamplat aici in Suedia. Nu a fost niciun atac terorist aici", a scris ea pe Twitter.

Deocamdata, ramane un mister "incidentul din Suedia" la care s-a referit Donald Trump.

Liderul de la Casa Alba a declarat ca vrea sa le vorbeasca americanilor "fara filtrul stirilor false”

"Ma aflu aici pentru ca vreau sa fiu printre prietenii mei, printre oameni”, a afirmat el, potrivit BBC.

"Nu vom lasa stirile false sa ne spuna ce sa facem, cum sa traim sau ce sa credem”, a adaugat presedintele.

Descriind presa ca lipsita de onestitate, el a repetat acuzatiile ca o parte a media "nu vrea sa scrie adevarul” si inventeaza povesti despre el.

"Ii vom scoate la lumina”, a subliniat el, promitand sa "castigam, castigam, castigam”.

Dupa o prima luna in functie dificila, Trump s-a intors in locurile unde a facut campanie, pentru a lauda realizarile Casei Albe in atmosfera familiara si prietenoasa a mitingurilor.

La aterizarea Air Force One, in apropiere de un hangar plin cu mii de oameni, el a enumerat promisiunile pe care le-a respectat, de la lansarea proiectului de constructie a unui zid la granita cu Mexicul, la extradarea "oamenilor rai” si retragerea tarii dintr-un acord comercial cu natiunile asiatice, scrie Reuters, potrivit News.ro.

"Viata este o campanie. A face tara noastra mareata din nou este o campanie”, le-a spus el reporterilor de la bordul Air Force One inainte de miting, intrebat despre criticile potrivit carora lanseaza deja campania.

La un moment dat, Trump a criticat din nou judecatorii federali care au blocat aplicarea decretului sau privind imigratia. El a promis un ordin revizuit in urmatoarele zile. "Nu cedam. Nu vom ceda niciodata”, a spus presedintele.

De asemenea, el i-a criticat pe democratii din Senat pentru ca au intarziat confirmarile pentru functiile cheie ale administratiei sale. "Fac un lucru rau pentru poporul american”, a avertizat Trump.

La final, presedintele a incercat sa adopte un ton reconciliant. "Sa trecem de diviziunile de partid si sa gasim o noua loialitate, ancorata profund in tara noastra”, a incheiat el.

Membrii publicului s-au declarat incantati de performanta lui Trump de pana acum. "Vreau sa stie ca il sustinem”, a spus Carmela Rocheleau, de 33 de ani, asistenta medicala din Port St. Lucie, Florida.

"Toata lumea este impotriva lui si vreau ca el sa stie ca ne pasa de toata munca sa grea, pentru ca pare ca toata lumea il ataca pentru orice si nimeni nu ii ofera nici un credit”, a adaugat ea.

Gene Huber, de 47 de ani, vanzator de masini din West Palm Beach, Florida, a stat la coada de la 4 dimineata sa il vada pe Trump. "Entuziasmul sau si dragostea pe care ne-o arata noua, poporului, de aceea fiecare zi m-a apropiat mai mult de el”, spune barbatul.

Mitingul a marcat un start deosebit de devreme pentru cursa din 2020 pentru Casa Alba. Trump a depus la Comisia Electorala Federala documentele pentru candidatura la alegerile de peste patru ani la cinci ore dupa ce a fost investit pentru primul sau mandat, pe 20 ianuarie.

El nu are inca nici un rival, nici macar din Partidul Democrat.

Casa Alba nu este multumita de materialele prin care primele saptamani ale lui Trump sunt descrise drept haotice. Exista, insa, numeroase controverse privind ordinul sau legat de imigratie, precum si privind demisia consilierului sau pe probleme de securitate nationala, Michael Flynn.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Citește și...
Ce s-a intamplat dupa ce imigrantii din SUA nu au mers la munca sau la scoala o zi. 5 restaurante de la Pentagon, inchise
Ce s-a intamplat dupa ce imigrantii din SUA nu au mers la munca sau la scoala o zi. 5 restaurante de la Pentagon, inchise

 Numerosi imigranti din Statele Unite au protestat joi, neprezentandu-se la serviciu sau la scoala, pentru a atrage atentia asupra politicilor presedintelui Donald Trump.

''Zid uman'' la frontiera Mexic - SUA, in semn de protest fata de politica privind migratia:
''Zid uman'' la frontiera Mexic - SUA, in semn de protest fata de politica privind migratia: "Un simbol al urii lui Trump"

Mii de mexicani au format vineri ''un zid uman'' de-a lungul frontierei dintre Mexic si SUA pentru a protesta fata de planul presedintelui american Donald Trump de a construi un zid la granita de sud a tarii sale, relateaza AFP.

Presa de peste Ocean nu pierde nicio ocazie in a-l ironiza pe purtatorul de cuvant al Casei Albe. Cum a fost taxat
Presa de peste Ocean nu pierde nicio ocazie in a-l ironiza pe purtatorul de cuvant al Casei Albe. Cum a fost taxat

De departe cel mai vehement critic este showul de televiziune Saturday Night Live. Actrita Melissa McCarthy a dus la extrem rolul sau.

Trump, in razboi cu ziaristii pentru
Trump, in razboi cu ziaristii pentru "stirile false legate de Rusia". Acesta a vorbit despre riscul unui "holocaust nuclear"

Nu este la primul razboi cu mass-media, dar Donald Trump a lansat aseara un atac fara precedent la adresa presei americane.

Recomandări
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”

Centralele pe cărbune ar putea avea viitor în România, deși legea actuală prevede clar închiderea lor completă în următorii ani.

Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat
Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat

S-a lăsat cu revoltă în Senatul României, după ce Ilie Bolojan, președintele Camerei Superioare a Parlamentului, a anunțat că vrea să desființeze în jur de 180 de posturi bugetate.

Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate
Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate

Obezitatea este recunoscută ca boală cronică în România, însă doar pe hârtie, pentru că statul nu a pus la punct şi programe speciale care să îi ajute pe pacienţi.