Atac terorist într-o școală islamică din Pakistan: 7 morți și zeci de răniți

Ultima actualizare: 27-10-2020 10:42
Pakistan
Getty

O explozie cu bombă într-o şcoală islamică din oraşul pakistanez Peshawar s-a soldat cu cel puţin 7 morţi, printre care copii, şi zeci de răniţi, au anunţat reprezentanţi ai poliţiei şi serviciilor medicale locale, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Atentatul a avut loc într-o şcoală unde aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani urmau cursuri despre Coran, a declarat şeful poliţiei locale Mohamed Ali Khan.

Un bărbat a intrat în şcoala islamică marţi în jurul orei locale 08:00 şi a lăsat o pungă de plastic pe holul şcolii. Explozia bombei a rănit aproape toate persoanele aflate pe hol, a adăugat Khan.

El a precizat că în atac au fost folosite aproximativ 6 kilograme de explozibil.

Situat în apropierea frontierei cu Afganistanul, oraşul Peshawar este de mult timp scena violenţelor comise de islamişti.

Deşi numărul incidentelor din acest oraş şi din Pakistan în general a scăzut în ultimii ani, în 2020 s-au înmulţit atacurile asupra forţelor de securitate din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală este Peshawar.

Unele dintre aceste atacuri au fost revendicate de talibanii pakistanezi.

În 2014, militanţi islamişti având legături cu talibanii au aruncat în aer o şcoală militară din Peshawar, ucigând aproape 150 de adolescenţi.

Atacurile comise în Pakistan începând din 2004 de către militanţi Al-Qaeda, talibani şi gruparea Stat Islamic s-au soldat cu aproximativ 70.000 de morţi, printre care politicieni, membri ai forţelor de ordine, activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO