38 de parlamentari ai Rusiei sunt internați în spital în acest moment, din cauza pandemiei

Ultima actualizare: 27-10-2020 10:19
Vladimir Putin
Getty

Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, Viaceslav Volodin l-a informat pe președintele Vladimir Putin că 38 de parlamentari ai Rusiei sunt internați în spital în acest moment, din cauza infectărilor cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Kremlin-ului, Volodin l-a anunțat pe Putin că un deputat este în stare gravă, la terapie intensivă.

De altfel, până acum, un parlamentar rus a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Într-adevăr, situația nu este ușoară. Corpul colegial este obligat să se reunească, așa că, de fiecare dată, în ciuda faptului că trecem testul, vedem că tot mai mulți dintre colegii noștri sunt bolnavi. Astăzi sunt 38 de deputați internați în spital, iar unul este în terapie intensivă. Știți că un deputat a murit în urma pandemiei.

Desigur, luăm anumite măsuri pentru ca Parlamentul să funcționeze, dar dacă vă uitați la rezultatele perioadei care a trecut, avem 91 de deputați care au fost bolnavi sau sunt bolnavi astăzi. Prin urmare, facem totul pentru a introduce noi forme acolo unde este posibil, trecând la lucrări la distanță, de exemplu, în cadrul comisiilor sau al videoconferințelor. Dar nu putem face acest lucru în cadrul organizării activității Parlamentului” - i-a spus lui Putin preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus.

În 21 octombrie, Rusia a înregistrat un număr record de 15.700 de noi infecţii de coronavirus şi de 317 de decese legate de COVID-19 pentru 24 de ore, potrivit Agerpres.

De la începutul pandemiei, Rusia, ţară cu 145 de milioane de locuitori, a înregistrat un număr total de 1.447.335 de infecţii şi 24.952 de morţi, au anunţat autorităţile.

În acelaşi timp, Kremlinul a transmis că nu intenţionează să introducă noi măsuri de 'lockdown' pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului, în ciuda bilanţului record de infectări şi decese.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că sistemul de sănătate din Rusia este acum mai bine echipat decât în prima parte a pandemiei pentru a face faţă înmulţirii cazurilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO