Șapte lideri Al-Qaeda, uciși în urma unui atac cu drona în Siria. Teroriștii erau la cină

Ultima actualizare: 27-10-2020 09:54
Șapte lideri Al-Qaeda, uciși în urma unui atac cu drona în Siria. Teroriștii erau la cină
Getty

Șapte importanți lideri Al-Qaeda au fost uciși într-un atac cu drona al forțelor militare americane în Siria soldat în total cu 17 victime. Jihadiștii se aflau la o cină într-un sat de la granița cu Turcia.

 

Atacul cu drona a avut loc pe 22 octombrie la Idlib, în nord-vestul Siriei, ultimul mare bastion al rebelilor, controlat de gruparea Hayat Tahrir al-Sham, condusă de un fost lider Al-Qaeda, scrie Daily Mail.

17 jihadiști au fost uciși, 7 dintre aceștia fiind importanți lideri Al-Qaeda, iar forțele americane nu au făcut deocamdată publice numele acestora.

Terorișii se aflau la o cină, într-un cort amplasat în satul Jakara.

Anunțul făcut luni de Comandamentul Central al SUA vine la scurt timp după ce trupele speciale afgane l-au ucis, săptămâna trecută, pe Abu Muhsin al-Masri, numărul doi Al-Qaeda, aflat pe lista FBI al celor mai căutați teroriști.

 

SUA: ”Vm continua să vizăm Al-Qaeda”

 

”Eliminarea acestor lideri Al-Qaeda va perturba abilitatea organizației teroriste de a plănui și organiza pe viitor atacuri împotriva cetățenilor SUA, a partenerilor noștri și a civililor nevinovați”, a declarat maiorul Beth Riordan, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central.

Al-Qaeda profită de instabilitatea din nord-vestul Siriei pentru a-și menține o zonă sigură din care să coordoneze activități teroriste”, a adăugat ea.

”Împreună cu aliații și partenerii noștri vom continua să vizăm Al-Qaeda și alte organizații teroriste”, a mai spus oficialul american.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO