Atac cu drone în Abu Dhabi. Trei persoane au fost ucise, șase sunt rănite. Cine a revendicat atentatul

Ultima actualizare: 17-01-2022 14:11
rebeli houthi
AFP

Mișcarea Houthi din Yemen, aliniată cu Iranul, a declarat luni că a efectuat atacuri cu drone asupra Emiratelor Arabe Unite, în urma cărora trei pesoane și-au pierdut viața, iar alte șase sunt rănite, potrivit The Economic Times.

Poliția din Abu Dhabi a declarat că trei camioane-cisternă cu combustibil au explodat în zona industrială Musaffah, în apropierea instalațiilor de depozitare ale companiei petroliere ADNOC, și că un incendiu a izbucnit pe un șantier de pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi. "Investigațiile inițiale au găsit în ambele situri părți ale unui avion de mici dimensiuni care ar putea fi o dronă și care ar fi putut provoca explozia și incendiul", a precizat poliția într-un comunicat.

 

Poliția a identificat persoanele decedate ca fiind doi cetățeni indieni și un pakistanez. Însă, poliția nu a identificat răniții, despre care a spus că au suferit răni minore sau moderate.

Nu au existat "pagube semnificative" în urma incidentelor și a fost lansată o anchetă completă, au transmis autoritățile.

Între timp, purtătorul de cuvânt militar al Houthis, care se luptă cu o coaliție militară condusă de Arabia Saudită și care include Emiratele Arabe Unite, a declarat că grupul a lansat o operațiune militară "în adâncul Emiratelor Arabe Unite".

Emiratele Arabe Unite (EAU) și-au redus în mare măsură prezența militară în Yemen în 2019, dar continuă să dețină influența prin intermediul forțelor yemenite pe care le-a înarmat și antrenat.

Gruparea Houthi a folosit drone încărcate cu bombe pentru a lansa atacuri grosiere și imprecise împotriva Arabiei Saudite și a EAU. De asemenea, gruparea a lansat rachete asupra aeroporturilor, instalațiilor petroliere și conductelor saudite, precum și a folosit ambarcațiuni-capcană pentru atacuri pe rute maritime-cheie.

Forțele aliate guvernului yemenit, ajutate de Brigăzile Giants susținute de EAU și cu ajutorul raidurilor aeriene saudite, au recucerit întreaga provincie sudică Shabwa de la Houthis la începutul acestei luni și au făcut progrese în provincia vecină Marib, notează Al Jazeera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO