Atac asupra unor blocuri la Odesa: Cel puţin opt morţi, între care un bebeluş de trei luni

Ultima actualizare: 23-04-2022 21:29
odesa atac
Twitter

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 18 rănite în urma unor atacuri cu rachete ruseşti sâmbătă asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei.

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

Inițial, şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene a transmis că sunt cinci morți, dar apoi președintele Volodomir Zelenski a informat că este vorba despre opt morți. 

"Odesa: cinci ucraineni ucişi şi 18 răniţi. Iar aceştia nu sunt decât cei care au fost găsiţi în acest stadiu. Potrivit tuturor aparenţelor, bilanţul va fi mai mare", indicase pe Telegram Andrii Ermak, precizând că printre cei ucişi figurează şi un "bebeluş de trei luni", conform AFP.

"Opt persoane au murit în acest stadiu şi alte 18 sau 20 sunt rănite", a afirmat Zelenski în cursul unei conferinţe de presă la Kiev.

Două rachete de croazieră au lovit o instalaţie militară şi alte două- clădiri rezidenţiale din Odesa, port la Marea Neagră. Alte două rachete (aparent X555 sau X101) au fost distruse de sistemul de apărare antiaerian, a anunţat comandamentul operativ "Sud" al forţelor armate ucrainene.

Ultimul atac major asupra Odesei a avut loc la începutul lunii aprilie.

"Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti asupra Odesei este de a semăna teroare", a scris ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba pe Twitter, cerând să fie pus "un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete".

Armata aerului ucraineană a afirmat pe Facebook că forţele ruse ar fi lansat rachetele respective de pe bombardiere Tu-95 dinspre zona Mării Caspice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO