Atac armat într-un spital din Cehia. Atacatorul s-a sinucis după ce a omorât 6 oameni

Ultima actualizare: 10-12-2019 19:57

Un atac șocant, cu armă de foc, a avut loc marți dimineață, la un spital din Ostrava, oraș din nord-estul Cehiei.

Un individ care a tras cu pistolul în camera de gardă a ucis șase oameni și a rănit alți doi. A reușit să fugă, dar mai târziu s-a sinucis cu aceeași armă, în mașina lui, când a fost încolțit de poliție.

Atacul cu armă de foc a avut loc după ora șapte dimineața, într-o sală de așteptare la camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava. Patru victime au murit pe loc, alte două au murit din cauza rănilor grave, în timpul sau după operație. După ce a golit două încărcătoare de pistol, agresorul ar fi încercat să se sinucidă acolo, dar a rămas fără gloanțe.

Poliția a ajuns rapid, la trei minute după ce s-a dat alarma, dar atacatorul a reușit să fugă. Spitalul a fost evacuat şi mai mulţi membri ai personalului medical s-au baricadat într-o sală. Au fost evacuate şi clădirile universităţii din apropiere.

Suspectul a fost identificat în scurt timp. Poliţiştii aveau imagini de la camerele de supraveghere, astfel că ştiau cum arata, şi cunoşteau numărul de înmatriculare al maşinii cu care venise la spital.

Forţe impresionante au fost mobilizate pe urmele fugarului, căutat inclusiv cu două elicoptere. În acelaşi timp, au fost luate măsuri de securitate sporite în toată ţara, cu patrule trimise la şcoli, centre comerciale şi alte spitale.

Trei ore mai târziu, poliția i-a localizat mașina. Când elicopterul s-a apropiat de mașină, la aproximativ 7 kilometri distanță de spitalul universitar, atacatorul, un bărbat de 42 de ani, tehnician în construcții, s-a sinucis, împușcându-se.

Le-a spus colegilor de serviciu că este grav bolnav înainte să-şi ia concediu medical. Şi, potrivit unor surse, era pacient al spitalului respectiv și era tratat la departamentul de oncologie.

Acesta este cel mai grav atac cu arma de foc din Republica Cehă după cel din 2015, când un individ a deschis focul într-un oraş din estul ţării şi a ucis 8 oameni înainte să se sinucidă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO