Atac armat într-o biserică, transmis live pe Youtube. Morți și răniți după numai 6 secunde

Ultima actualizare: 30-12-2019 14:06

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi o a treia a fost grav rănită într-un atac armat asupra unei biserici dintr-o suburbie a oraşului Fort Worth, statul Texas. Atacatorul a fost ucis de un membru înarmat al congregaţiei, relatează BBC.

"La aproximativ 09:57 ora locală (16:57 GMT), poliţia şi pompierii din White Settlement, localitate aflată la 65 de km vest de Dallas, au fost înştiinţaţi despre focuri de armă la Biserica lui Hristos West Freeway", a declarat pentru AFP Mike Drivdahl, purtătorul de cuvânt al unităţii de pompieri din Forth Worth. "Când au sosit, s-a constatat că s-au tras focuri de armă", a adăugat Drivdahl.

Potrivit presei americane, atacul a fost transmis pe Youtube.

În înregistrarea video se poate vedea cum un bărbat trage asupra a două persoane şi apoi este împuşcat în timp ce încerca să îşi îndrepte arma spre mulţime, potrivit Agerpres.

Slujba de duminică era transmisă în direct pe YouTube. În videoclipul care la scurt timp după producerea incidentului a fost restricţionat se poate vedea cum zeci de participanţi la slujbă se ascund îngroziţi sub scaune, în timp ce mai multe persoane îşi scot armele ţintindu-l pe atacator.

"Am tratat cinci pacienţi, dintre care trei au fost atinşi de gloanţe. Două persoane au murit, printre care atacatorul, iar o a treia este într-o stare critică", conform informaţiilor furnizate de o purtătoare de cuvânt a serviciului de ambulanţă sosită la faţa locului, Macara Trusty.

Conform informaţiilor oferite de autorităţile locale, atacatorul ar fi fost ucis. Întreaga scenă a durat doar 6 secunde.

Incidentul are loc la doi ani după atacul asupra unei alte biserici din Texas, într-una din cele mai teribile ucideri în masă din istoria SUA. Pe 5 noiembrie 2017, Devin Kelley, un tânăr de 26 de ani, a împuşcat mortal 26 de persoane şi a rănit alte 20 într-o biserică baptistă din Sutherland Spring.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO