Atac armat în Texas, cu 26 de morți. Atacatorul și-a sunat tatăl după masacru

Dată publicare: 06-11-2017 07:43
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


O nouă tragedie a înfiorat America. Un tânăr înarmat cu o puşcă semi-automată a deschis focul într-o biserică din Texas, în timp ce credincioşii erau la slujbă.

Devin Patrick Kelley avea 3 arme și s-a certat cu soacra

Autoritățile texane au dezvăluit că Devin Patrick Kelley era posesorul a 3 arme și că s-a certat cu soacra lui înainte de atac, relatează BBC. Bărbatul și-a sunat tatăl după ce a fost rănit de un localnic în urma atacului și i-a spus că nu crede că va supraviețui. Devin nu avea permis pentru armele pe care le deținea.

Autorul atacului de la Sutherland Springs s-a sinucis

Atacatorul care a ucis 26 de persoane într-o mică biserică dintr-o localitate texană, duminică, s-a sinucis în timpul unei urmăriri, a declarat luni şeriful Joe Tackitt pentru postul CBS, relatează AFP.

Devin Patrick Kelley era urmărit de doi bărbaţi, într-o camionetă, atunci când maşina sa s-a tamponat, iar şeriful crede că în acel moment s-a sinucis atacatorul, cu o armă de foc.

”Credem că avea o rană provocată prin împuşcare pe care şi-a provocat-o după ce s-a tamponat” cu maşina, a declarat şeriful.

Mesajul postat pe Facebook de atacatorul din Texas înainte de masacrul din biserică

Presa internațională a descoperit ultimul mesaj lăsat pe Facebook de bărbatul care a făcut un masacru duminică într-o biserică din Sutherland Springs, Texas.

Profilul de Facebook al lui Devin Kelley, criminalul care a înfiorat America în weekend, a fost șters insă presă internațională a publicat o fotografie cu unul dintre ultimele postări ale bărbatului.

Pe 29 octombrie, adică cu o săptămană înainte de atac Kelley, de 26 de ani, a pus pe Facebook o poză cu o armă semi automată de tip AR-15, alături de mesajul: “she’s a bad b****”.

8 membri ai aceleiaşi familii se numără printre cele 26 de victime

Atacatorul care a ucis 26 de persoane, după ce a deschis focul într-o biserică baptistă din Texas, a curmat viața și 8 membrii ale unei familii.

Printre cei 26 de enoriași uciși de către atacatorul David Patrick Kelley, în vârstă de 26 de ani, se numără și 8 membri ale unei familii, potrivit rudelor acestora, scrie CNN.

Eroul din Texas. Mărturia unui dintre bărbații care l-au urmărit pe atacator

Johnnie Langendorff a declarat, într-un interviu acordat postului KSAT TV, că se afla în mașină atunci când a fost martorul atacului. Acesta le-a povestit jurnaliștilor că l-a surprins pe atacator în timpul unui schimb de focuri cu un alt bărbat, scrie Boston Globe

Bărbatul susține că a reacționat instinctiv.  ”Am gonit după el pe șoseaua 539. Până la urmă, el a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-un șanț. După asta, n-a mai făcut nicio mișcare apoi. N-a ieșit din mașină, nimic.”

Portretul atacatorului din Texas: a fost membru al Forțelor Aeriene SUA

David Patrick Kelley, în vârstă de 26 de ani, a fost identificat ca fiind cel care a deschis focurile asupra enoriașilor dintr-o biserică baptistă din Texas, scrie CNBC.

Două surse oficiale au declarat că șoferul, care a intrat duminică într-o biserică baptistă din Sutherland Springs, Texas și a deschis focurile asupra civililor neînarmați, s-ar numi Devin Patrick Kelley, scrie CNN.

Bărbatul este suspectat că ar fi autorul atacului din Texas, care a curmat 26 de vieți, printre victime numărându-se o copilă de doi ani, o femeie însărcinată și fiica pastorului, în vârstă de 14 ani.

Filmul atacului din Texas

Era ora 11:30 și zeci de credincioși luau parte la slujba de duminică de la biserica baptistă din Sutherland Springs, un orășel cu doar 400 de locuitori, situat la 65 de kilometri de San Antonio.

Martorii au observat, în apropierea bisericii, un individ imbrăcat complet în negru și purtând vestă antiglonț. Își lăsase camioneta cu motorul pornit și portiera deschisă.

Martor:"...a început să tragă spre biserică. Apoi s-a deplasat în partea dreaptă a bisericii și a continuat să tragă. Apoi a intrat în biserică și a continuat să tragă. Când a ieșit din biserică, un localnic și-a luat pușcă și a deschis focul asupra lui."

Suspectul a sărit în mașină și a demarat. Pe urmele lui au pornit doi bărbați, inclusiv temerarul care trăsese în direcția lui.

În 2012, Devin Patrick Kelley a fost dat afară din armată și chiar judecat de o curte martială, pentru că își agresase soția și copiii mici. Potrivit presei americane, fosta nevastă era originară chiar din orășelul Sutherland Springs, iar, în momentul atacului, în biserică s-ar fi aflat și fosta soacra a lui Kelley.

Greg Abbott, guvernatorul statului Texas: "Avem de-a face cu cea mai mare crimă în masă din istoria statului nostru. Tragedia este agravată de faptul că s-a întâmplat într-o biserică. ”

Localnicii sunt îngroziţi că s-a putut întâmpla aşa ceva într-un orăşel atât de liniştit. Practic, în câteva minute, individul decimat 7% din populația localității texane.

Donald Trump a susținut că este vorba despre un individ cu probleme psihice

Aflat Japonia, președintele Trump vorbit despre un act diabolic, comis de "un cu probleme psihice".

Donald Trump: ”Un tip cu mințile duse, cu o droaie de probleme de-a lungul anilor. Avem probleme grave de sănătate mintală în țara noastră, la fel cum sunt și-n alte părți. Asta n-a fost o situație relevantă pentru controlul accesului la arme. Pentru că, din fericire, altcineva a avut, de asemenea, armă și a ripostat. ”

Tragedia s-a produs la doar câteva săptămani după ce un lunetist ucis 58 de oameni la un concert aer liber, în Las Vegas.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO