Asasinul din Norvegia este "nebun", spune avocatul sau. Ce muzica asculta in timpul masacrului.VIDEO

Ultima actualizare: 11-10-2012 04:32
Anders Behring Breivik

Avocatul care il apara pe criminalul Anders Behring Breivik sustine ca, cel mai probabil, clientul sau este nebun. Totusi, el a precizat ca e prea devreme sa spuna daca Anders va pleda "nebun". Stirile ProTV de la ora 19:00, LIVE si pe m.stirileprotv.ro.

Autorul atacului din Norvegia, Anders Behring Breivik, afirma ca a fost ajutat de doua celule teroriste sa comita atacurile, dezvaluind ca utilizase droguri inainte de masacru, afirma avocatul sau, citat de CNN. Potrivit avocatului, Anders Behring Breivik ar fi fost ajutat de doua celule teroriste sa comita atacurile din Norvegia, explicand ca ar fi putut exista legaturi cu celule din alte tari.

B. Breivik credea ca va fi ucis in timpul transferului spre tribunal. "Traieste in alta realitate"

Monstrul cu ochi albastri din Norvegia dorea razboi in Europa. Lista cu tari care "meritau" atacate

In plus, sustine Geir Lippestad, Breivik ar fi consumat droguri inainte de atacuri pentru a putea fi intr-o forma buna. Breivik afirma ca s-a saturat de situatia in care se afla, a explicat Lippestad, subliniind ca clientul sau este intr-un fel de "razboi". Avocatul a subliniat ca este "foarte dificil" sa descrie comportamentul lui Breivik, subliniind ca nu este ca oricine altcineva. Avocatul, citat de Sky News, crede ca Anders Breivik este "nebun" si "o persoana foarte rece", care uraste democratia. Conform avocatului, Anders Breivik a fost "putin surprins" ca planul sau a reusit.

Autorul atacurilor din Norvegia asculta probabil muzica din coloana sonora a filmului "Lord of the Rings/ Stapanul inelelor" in timp ce isi impusca victimele in insula Utoeya, relateaza Daily Mail, in editia online de marti. Anders Breivik, arestat pentru comiterea atacurilor de vineri din Norvegia, afirma in manifestul de peste 1.500 de pagini publicat pe Internet ca "Lux Aeterna", folosita in scenele de lupta ale filmului, "inspira si trezeste furia pasionata din om". Supravietuitorii masacrului din insula Utoeya au afirmat ca suspectul purta casti in timp ce tragea asupra victimelor.

 Politia norvegiana intentioneaza sa invoce o noua prevedere a Codului Penal, care pedepseste "crimele contra umanitatii", impotriva lui Anders Behring Breivik, care a recunoscut ca este autorul masacrului soldat cu 76 de morti vineri, a anuntat procurorul, citat marti de un ziar, relateaza AFP. Introdusa in Codul Penal norvegian in 2008, aceasta prevedere care se refera la "crimele contra umanitatii" include o pedeapsa maxima de 30 de ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO