Armata indiană a anunțat că a găsit urme ale lui Yeti. Reacțiile stârnite pe rețele sociale


Ultimul update: Marti 30 Aprilie 2019 22:01
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2019 21:10
Categorie: Stiri externe
Armata indiană a anunțat că a găsit urme ale lui Yeti

Vestea că alpiniști militari din India susțin că au descoperit în Nepal urme lăsate în zăpadă de misteriosul "om al zăpezilor" sau Yeti a declanșat un val de reacții ironice în spațiul virtual.

Militarii indieni au anunțat, la finalul unei misiuni în Nepal, că au descoperit nişte urme de paşi în zăpadă despre care cred că ar fi fost lăsate de misteriosul "om al zăpezilor" sau Yeti, conform unui comunicat dat presei marţi de Armata Indiană.

Într-un mesaj postat pe Twitter şi însoţit de fotografii, alpiniştii militari susţin că urmele de paşi, fotografiate în zăpadă în apropiere de o tabără de lângă Muntele Makalu la 9 aprilie, aveau 81 de centimetri lungime şi 38 de centimetri lăţime.

 

 

Considerat un mit de către majoritatea oamenilor de ştiinţă, Yeti face parte din folclorul nepalez şi se crede despre el că trăieşte la altitudini mari în Himalaya.

În mesajul de pe Twitter al Armatei Indiene se arată că, pentru prima oară, o expediţie de alpinişti a descoperit urmele de paşi ale bestiei mitice Yeti, scrie Agerpres.

Însă, descoperirea militarilor indieni nu a rămas fără reacții.

"Sunt dezamăgit să văd că Armata propagă ideea unui mit ca fiind realitate. Mă așteptam la mai mult de la voi, băieți", a scris un utilizator pe Twitter, potrivit BBC.

 

 

"Fie îmi scapă mie gluma, fie Armata indiană susține că a descoperit dovezi ale existenței unui personaj literar", a scris Ankit Panda.

 

 

La rândul său, Daniel C. Taylor, un cercetător care a explorat extensiv Valea Makalu-Barun şi care a scris o carte despre misterul lui Yeti, a sugerat că urmele fotografiate în zăpadă aparţin probabil unor urşi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Armata indiană a anunțat că a găsit urme ale lui Yeti. Reacțiile stârnite pe rețele sociale
  • /

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO