Cantități uriașe de grindină în Prahova. Mai multe gospodării au fost inundate. VIDEO


Ultimul update: Marti 30 Aprilie 2019 21:45
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2019 20:48
Categorie: Stiri actuale

Vremea rea a făcut prăpăd în județul Prahova. Mai multe curți au fost inundate, unele dintre ele fiind acoperite de zăpadă, după ce a căzut cu grindină în mai multe localități.

Pompierii continuă evacuarea apei din mai multe gospodării inundate în judeţul Prahova, intervenind în localităţile Ploieşti, Urlaţi şi Bărcăneşti, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În Ploieşti, pompierii intervin pentru scoaterea apei dintr-un beci, iar la Urlaţi, din două gospodării, inundată fiind o gospodărie şi din satul Ghighiu, comuna Bărcăneşti.

Pompierii prahoveni au intervenit, marţi, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate, precum şi pentru îndepărtarea unor copaci doborâţi de vânt pe carosabil, au anunţat reprezentanţii ISU.

Un copac doborât de vânt a căzut pe DN 1D, în localitatea Albeşti-Paleologu, iar altul pe un drum local din comuna Tomşani, echipajele ISU Prahova acţionând pentru degajarea carosabilului.

În localităţile Blejoi şi Valea Călugărească au fost inundate câteva curţi şi anexe gospodăreşti, pentru evacuarea apei intervenindu-se cu motopompe.

Potrivit ISU Prahova, în mai multe localităţi din judeţ a căzut grindină, însă nu au fost raportate pagube materiale însemnate.

Grindină abundentă a căzut și în județul Buzău. Din cauza furtunii violente, pe DN 10, la Siriu, a fost închisă circulaţia rutieră, după ce mai mulţi bolovani s-au desprins de pe versant şi au căzut pe şosea.

De asemenea, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în municipiul Buzău, pompierii intervenind pentru degajarea lor. În localităţi precum Mărăcineni, Verneşti, Vadu Paşii, Merei sau Pietroasele, vijelia a fost însoţită de grindină care a acoperit câmpuri întregi, în timp ce vântul puternic a desprins table din acoperişuri şi din garduri.

Ce spun meteorologii despre tornada din Călărași: ”Am înregistrat 90 de km/h”
Atenționare meteo: COD GALBEN de vijelii și ploi torențiale în jumătate de țară
VIDEO PROTVPLUS.RO