Arma sonica. Dispozitivul care ii va dobori pe huligani la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra

Ultima actualizare: 31-10-2012 00:56
Dispozitiv cu Raza Lunga Acustica (DRLA)

Ministerul britanic al Apararii a confirmat faptul ca in timpul Jocurilor Olimpice care vor avea loc anul acesta la Londra autoritatile vor folosi un dispozitiv special, cunoscut si sub numele de "arma sonica".

Aceasta arma de fabricatie americana - Dispozitiv cu Raza Lunga Acustica (DRLA) - poate fi folosita pentru a lansa avertismente verbale pe o distanta mare sau pentru a emite o gama de unde sonice care sunt dureroase pentru fiinta umana. Echipamentul necesar a fost deja instalat pe o cladire, folosita si ca helioport, in zona Westminster, potrivit BBC News, pentru a preveni eventualele incidente care vor avea loc in perioada Jocurilor Olimpice de la Londra.

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a precizat ca arma va fi folosita in primul rand ca un fel de portavoce extrem de puternica. Unele versiuni ale acestui dispozitiv sunt capabile sa emita sunete la un nivel de 150 de decibeli pe o distanta de 1 metru.

Arma a fost construita in San Diego, SUA, si a intrat initial in dotarea armatei americane, care a folosit-o in Irak pentru dispersarea multimilor. Apoi, a intrat si in dotarea marinei americane, care a folosit-o in conflictele cu piratii somalezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO