Arheologii chinezi, uimiți de o descoperire făcută într-un mormânt de 4.500 de ani

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
descoperire arheologica

Arheologii chinezi studiază un obicei de extragere a dinţilor identificat la rămăşiţe umane excavate dintr-un mormânt vechi de 4.500 de ani, descoperit în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, au anunţat vineri autorităţile locale, citate de Xinhua.

Arheologii au descoperit 116 schelete umane cu o vechime estimată la aproximativ 4.500 de ani în situl Gaoshan din districtul Dayi, a declarat Institutul pentru cercetări arheologice şi a relicvelor culturale din Chengdu.

Oasele sunt bine conservate deoarece au fost găsite scufundate într-o zonă din subteran inundată şi nu au fost expuse la influenţa aerului, a explicat Liu Xiangyu, care a condus lucrările de excavare.

Arheologii au descoperit că în cazul a peste o duzină dintre schelete dinţii din faţă fuseseră extraşi, scrie Agerpres.

"Obiceiul extragerii dentare rămâne un mister. Unii experţi susţin că ar putea fi vorba despre un ritual religios sau despre o ceremonie pentru a sărbătorirea atingerii maturităţii", a spus Liu.

Dovezi similare au fost observate şi la alte schelete descoperite în situl cu relicve culturale Dawenkou din provincia Shandong din estul Chinei, datate în jurul perioadei 4.300 î.Hr. - 3.500 î.Hr.

"Obiceiul ar fi putut fi transferat în zona Gaoshan din regiunea Shandong din est", a declarat Liu.

Experţii urmează să efectueze teste ADN pe oasele descoperite pentru a descoperi mai multe despre strămoşii acestora. Concluziile vor face lumină în ceea ce priveşte originea vechii civilizaţii Shu din Sichuan.

Oamenii de ştiinţă cred că în zona actualului sit Gaoshan a existat o aşezare neolitică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO