Aproximativ 420.000 de persoane mor anual din cauza alimentelor. Avertizarea transmisă de OMS

Ultima actualizare: 08-06-2020 16:38
alimente
Shutterstock

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Națiunilor Unite (ONU) au atras atenția asupra faptului că 600 de milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauze alimentare.

Alimentele contaminate provoacă anual îmbolnăvirea a aproximativ 600 de milioane de oameni la nivel global, dintre care 420.000 de persoane mor, au anunțat două agenții specializate ale ONU, potrivit WAM.

Și mai alarmant este că, dintre victime, 125.000 sunt copii cu vârsta sub cinci ani.

Cu ocazia Zilei mondiale a siguranței alimentare, OMS a tras un semnal de alarmă pentru guvernele din întreaga lume, în privința verificării permanente a alimentelor, motivând că este "o responsabilitate împărtășită".

De asemenea, odată cu apariția pandemiei de COVID-19, s-a evidențiat importanța monitorizării și abordării siguranței alimentare și a adaptării sistemelor de siguranță alimentară, pentru a reacționa la întreruperile lanțului de aprovizionare.

Astfel, respectarea standardelor de calitate, stabilirea unor controale sistematice și accesul la apă curată, sunt doar câțiva dintre factorii ce pot participa la siguranța alimentară.

"Trebuie să ne asigurăm că răspunsul nostru la COVID-19 nu agravează foamea și malnutriția. Acum este momentul să arătăm solidaritatea, să acționăm în mod responsabil și să ne respectăm obiectivul comun", au declarat șefii mai multor organizații internaționale, într-un comunicat comun.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO