Animalul misterios conservat perfect de 18.000 de ani în gheața siberiană. Ce specie ar fi

Ultima actualizare: 28-11-2019 23:34
animal
Love Dalen

Trupul unui animal misterios, care la prima vedere pare a fi un cîine, conservat perfect de 18.000 de ani în permafrostul siberian le dă mari bătăi de cap oamenilor de știință ruși.

În urma testelor ADN, cercetătorii nu au reușit să stabilească dacă este vorba despre un pui de câine sau lup și susțin că acest lucru ar ptuea demonstra legătura între cele două specii, potrivit CNN.

"În mod normal este ușor să faci diferența între cele două specii. Avem foarte multe date și în mod normal ar trebui să fie suficiente pentru a spune dacă este vorba despre un câine sau lup. Faptul că nu putem stabili specia poate sugera că face parte dintr-o populație din care provin atât câinii cât și lupii", a explicat paleontologul David Stanton.

Potrivit unui studiu publicat în 2017, câini moderni provin dintr-o populație unică de lupi, domesticită în urmă cu 20.000-40.000 de ani.

Stanton spune că și acest pui ar putea proveni din această perioadă, pe care o descrie ca fiind "foarte interesantă din punctul de vedere al evoluției lupilor și câinilor.

Până acum, experții au reușit să stabilească doar că este vorba despre un mascul și urmează să efectueze mai multe teste pentru a afla noi detalii despre originile sale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO