Anders Behring Breivik prezinta scuze pentru victimele fara apartenenta politica

Ultima actualizare: 15-10-2012 02:43
Breivik

Anders Behring Breivik, judecat pentru masacrarea a 77 de persoane vara trecuta in Norvegia, a prezentat scuze luni pentru victimele fara apartenenta politica, refuzand sa faca acelasi lucru pentru apropiatii adolescentilor ucisi pe insula Utoeya.

"As vrea sa le prezint cele mai profunde scuze", a declarat extremistul de dreapta, adresandu-se familiilor trecatorilor ucisi sau raniti de explozia bombei pe care a plasat-o, la 22 iulie 2011, in apropierea sediului Guvernului norvegian.

Intrebat de procuror daca vrea sa le prezinte scuze si familiilor celorlalte victime, ucise in cladiri ministeriale sau pe insula Utoeya unde se desfasura o tabara de vara a Tineretului Laburist, Breivik a raspuns negativ.

Masacrarea tinerilor laburisti si a angajatilor ministerelor a fost "atroce dar necesara", a repetat el, afirmand ca 44 dintre persoanele pe care le-a ucis pe insula Utoeya aveau responsabilitati in cadrul Tineretului Laburist, iar tabara de vara era "o tabara de indoctrinare politica".

In total, 69 de persoane, majoritatea adolescenti, au murit pe insula Utoeya si alte opt au fost ucise de explozia, cu putin inainte, a unei camionete-capcana in apropierea turnului in care se afla birourile premierului laburist Jens Stoltenberg, care era absent in acel moment.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO