Trump consideră "hărţuire" anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 10:01
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 09:39
Categorie: Stiri externe
Donald Trump

La o zi după discursul în faţa Congresului în care a îndemnat să se pună capăt diviziunilor, preşedintele american, Donald Trump, i-a criticat miercuri pe democraţii care anchetează legăturile sale cu Rusia, acuzându-i de "hărţuire", transmite AFP.

"Niciun alt om politic nu a fost nevoit să treacă prin asta. Asta se cheamă hărţuire prezidenţială. Şi este regretabil. Face cu adevărat rău ţării noastre", a declarat Donald Trump la Casa Albă.

El a spus despre Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor care efectuează o anchetă tot mai extinsă, că este un "politicard care încearcă să îşi facă un nume".

Donald Trump face faţă mai multor anchete privind eventuale legături cu Rusia.

Principala anchetă este a procurorului special Robert Mueller care examinează în special afirmaţiile explozive potrivit cărora, în 2016, a existat o înţelegere secretă între agenţi ruşi şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Preşedintele afirmă că nu are nimic să îşi reproşeze şi califică frecvent ancheta lui Robert Mueller o "vânătoare de vrăjitoare".

În tradiţionalul discurs prezidenţial privind Starea Uniunii pe care l-a ţinut marţi seară, Donald Trump a promis să ajute ca Washingtonul să respingă politica de "răzbunare" şi să "îmbrăţişeze potenţialul fără limite al cooperării".

În acelaşi timp, el i-a avertizat pe democraţi, aflaţi la controlul Camerei Reprezentanţilor, contra faptului că îşi extind anchetele, subliniind că "anchetele partizane ridicole" ameninţă economia americană.

Miercuri, Adam Schiff a făcut cunoscut însă că va fi aprofundată ancheta desfăşurată de comisia sa privind suspiciunea de legături ilegale între entităţi străine şi apropiaţi ai lui Donald Trump.

"Comisia trebuie să prezinte poporului american o imagine generală a celor întâmplate" şi să îi spună acestuia "ce trebuie să facă Statele Unite pentru a se proteja de viitoare ingerinţe", a declarat Adam Schiff.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO