Ancheta privind tragedia aviatica de la Smolensk din 2010. Ce au gasit anchetatorii in sicriul presedintelui Lech Kaczynski

Ultima actualizare: 05-06-2017 07:18
Lech Kaczynski, Smolensk, polonia,
Getty

Autoritatile poloneze au anuntat joi ca au gasit ramasitele a altor doua persoane in sicriul in care a fost ingropat fostul presedinte Lech Kaczynski, relateaza Reuters.

Procurorul Marek Pasionek care face parte din comisia de ancheta privind tragedia aviatica de la Smolensk din 2010 a dezvaluit ca in sicriul fostului presedinte Lech Kaczynski au fost gasite ramasitele altor doua persoane.

Totodata sicriile altor 11 victime contineau bucati de cadavre care apartineau altor persoane. Descoperirea a fost facuta dupa ce au fost analizate 24 de sicrie cu victimele tragediei, relateaza Reuters.

Marek Pasionek le-a spus reporterilor polonezi ca in 12 din cele 24 de sicrie redeschise de anul trecut, cadavrele au fost amestecate. Practic sicriele aveau jumatate de cadavru plus ramasite ale altor victime.

Spre exemplu in sicriul generalului Bronislaw Kwiatkowski existau 14 resturi de cadavru care apartineau altor sapte victime. Sicriul arhiepiscopului Miron Chodakowski continea jumatatea posterioara a cadavrului sau in timp ce jumatatea inferioara apartinea generalului Tadeusz Ploski.

Analizele post mortem vor fi finalizate anul viitor. Anchetatorii polonezi au decis exhumarea victimelor pentru a verifica din nou cauza mortii, desi o parte dintre familii s-au opus.

In urma cu 2 luni, autoritatile poloneze au anuntat ca o noua analiza arata ca aparatul s-a dezintegrat in zbor, inainte de a atinge solul.

A fost sau nu un atentat? Este intrebarea spinoasa care ii macina inca pe multi polonezi, la 7 ani de la catastrofa aeriana de la Smolensk, din Rusia.

Prima ancheta poloneza a fost facuta de precedentul guvern, de orientare liberala. Si s-a ajuns la concluzia ca a fost un accident cauzat de erori umane si de conditiile meteo nefavorabile.

Dar, partidul Dreptatii si Justitiei, al lui Jaroslav Kaczynski - fratele geaman al presedintelui mort in catastrofa aeriana - sustine inca ipoteza unei explozii.

Deflagratia s-ar fi produs la bord, inainte ca avionul sa se prabuseasca la Smolensk, in sud-vestul Rusiei. De asemenea, Moscova nu ar fi furnizat documentatie suficienta, sustin anchetatorii polonezi. Si, oricum, refuza in continuare sa predea Poloniei epava avionului TU-154 si cutiile negre.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!