Americanii au confiscat 13 tone de peruci din păr uman produse în China de uigurii din lagărele de concentrare

Ultima actualizare: 01-07-2020 22:43
Americanii au confiscat 13 tone de peruci din păr uman produse în China de uigurii din lagărele de concentrare
U.S. Customs and Border Protection

Ofițerii vamali și de la protecția frontierei din SUA au reținut un transport de aproape 13 tone de peruci și alte produse fabricate din păr uman suspectate a fi realizate prin muncă forțată a uigurilor din Xinjiang, China.

Autoritățile americane au emis pe 17 iunie un ordin privind compania Meixin Hair Product Co. Ltd. din Xinjiang, prin care a cerut tuturor porturilor de intrare în SUA să rețină orice transport venit de la firma chineză, scrie Axios.

Ordinul se bazează pe ”dovezi puternice care leagă aceste produse de munca forțată”.

După confiscarea produselor, compania importatoare are posibilitatea de a demonstra că produsele nu sunt fabricate prin intermediul muncii forțate.

Producția acestor bunuri constituie o încălcare foarte gravă a drepturilor omului, iar ordinul de reținere este destinat să transmită un mesaj clar și direct tuturor entităților care doresc să facă afaceri cu Statele Unite că aceste practici ilicite și inumane nu vor fi tolerate în lanțurile de aprovizionare din SUA”, a declarat Brenda Smith, comisar adjunct executiv al Oficiului Comerțului.

 

Produse suspectate a fi fabricate în lagărele de concentrare în care sunt ținuți uigurii

 

„Dacă această livrare extrem de suspectă, de 13 tone de păr uman, se va dovedi într-adevăr legată de lagărele de concentrare din Uighur, atunci aceasta este un nou nivel de josnicie, chiar și pentru Partidul Comunist Chinez, și vor trebui să răspundă comunității mondiale pentru acțiunile lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Ullyot.

Guvernul chinez a instituit muncă forțată la scară de masă ca parte a campaniei sale de subjugare și asimilare forțată a uigurilor și a altor minorități etnice musulmane.

Peste un milion de uiguri au fost reținuți într-un șir de lagăre de concentrare din Xinjiang.

Unii deținuți sunt trimiși să lucreze în fabrici, unde sunt sub supraveghere strictă și obligați să participe la ședințe de îndoctrinare.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO