Ambasadorul Rusiei în SUA afirmă că Putin are un plan de acţiune la ofensiva ucraineană din Kursk. „A luat o decizie”
Preşedintele Vladimir Putin a formulat un răspuns la incursiunea ucraineană în desfăşurare din regiunea rusă Kursk, a declarat ambasadorul Moscovei în SUA, Anatoli Antonov, relatează Reuters.
"Sunt ferm convins că toată lumea va fi aspru pedepsită pentru ceea ce s-a întâmplat în regiunea Kursk", a spus diplomatul rus.
Declaraţiile lui Antonov, care nu a oferit detalii despre planurile lui Putin, survin după ce liderul de la Kremlin a organizat joi o întâlnire cu înalţi oficiali, inclusiv cu guvernatorii regiunilor de graniţă, la mai bine de două săptămâni după ce Ucraina a lansat un atac fulger, cea mai mare incursiune în Rusia lansată de o putere străină după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Antonov, care ocupă funcţia de ambasador al Rusiei în SUA din 2017, a avertizat, de asemenea, în declaraţii publicate de agenţia de presă RIA, că SUA vor elimina la un moment dat toate restricţiile privind utilizarea armelor sale furnizate Ucrainei.
"Actuala administraţie se comportă ca o persoană care întinde o mână şi ţine cu cealaltă un pumnal la spate", a mai spus Antonov, descriind comentariile recente ale Washingtonului despre faptul că Kievul nu a fost autorizat să folosească armele americane pentru lovituri în adâncime pe teritoriul Rusiei drept un "imbold".
"În esenţă, ele creează terenul (pentru o decizie) pentru a elimina pur şi simplu toate restricţiile existente la un anumit dat, fără a sta prea mult pe gânduri", a mai spus el.
Statele Unite au oferit Ucrainei un ajutor militar în valoare de peste 55 de miliarde de dolari din 2022, dar au limitat utilizarea armelor americane doar la teritoriul ucrainean şi la operaţiuni transfrontaliere defensive.
Kievul a declarat că a folosit arme de fabricaţie americană în Kursk, inclusiv bombe ghidate şi sisteme de rachete HIMARS.
Washingtonul nu a făcut declaraţii despre utilizarea armelor de fabricaţie americană în regiunea Kursk, dar a spus că politicile SUA nu s-au schimbat şi că Ucraina se apară în faţa invaziei Rusiei.