Amazon, chemat în judecată de procuratura statului New York. Acuzațiile sunt legate de COVID-19

18-02-2021 07:40


Amazon, chemat în judecată de procuratura statului New York. Acuzațiile sunt legate de COVID-19

Gigantul Amazon a fost dat în judecată de procurorul general din New York, pentru nerespectarea măsurilor de siguranță în timpul pandemiei de COVID-19. Acuzațiile se referă la fapte petrecute în două depozite.

 

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a dat marţi în judecată Amazon.com, în legătură cu gestionarea siguranţei muncii în timpul pandemiei de Covid-19.

Într-o plângere înregistrată la un tribunal al statului New York din Manhattan, Letitia James afirmă că eforturile Amazon pentru dezvoltare rapidă şi profituri mari au condus la ”o ignorare flagrantă” a măsurilor necesare pentru a proteja lucrătorii de coronavirus la un depozit din Staten Island şi la un centru de distribuţie din Queens, ambele din New York City, relatează agențiile Reuters și news.ro.

James mai acuză Amazon că a luat măsuri punitive în mod ilegal atunci când angajaţii au început să se plângă, inclusiv în martie anul trecut, când l-a concediat pe activistul Christian Smalls, pentru nerespectarea carantinei plătite, atunci când a condus un protest legat de condiţiile de muncă de la depozitul din Staten Island.

Procesul are rolul să ceară Amazon să îmbunătăţească protecţia acordată angajaţilor, să îl reangajeze pe Smalls şi să îi acorde compensaţii lui, şi unui alt lucrător care a fost penalizat.

Amazon a intentat un alt proces pentru a bloca acțiunea procuraturii, arată sursa citată.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO