Alunecări de teren în Myanmar. Operațiune de amploare pentru căutarea victimelor

10-08-2019 10:36


Cel puțin 22 de persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite, în Myanmar, în urma unor alunecări de teren care au avut loc în estul țării.

 Imagini aeriene filmate de AFP arată cum o porţiune dintr-un deal s-a transformat într-o mare de noroi şi a alunecat la vale vineri dimineaţă asupra satului Thae Pyar Kone, din statul Mon (sudul ţării), înghiţind cel puţin 16 case şi o mănăstire, conform AFP, citat de Agerpres.

Echipele de salvare au lucrat toată noaptea pentru a încerca să găsească supravieţuitori.

Sâmbătă dimineaţă au fost evacuate mai multe victime, morţii fiind înfăşuraţi în pungi de plastic şi urcaţi în spatele unui camion.

„Bilanţul este deocamdată de 22 morţi şi 47 de răniţi", a declarat AFP, Myo Min Tun, un responsabil local.

Autorităţile încă nu au veşti despre o sută de localnici, dintre cei 169 care locuiesc în zona afectată. Însă unii dintre ei ar fi putut fi plecaţi de acasă în timpul alunecării de teren.

Imaginile arată resturi de acoperişuri albastre luate de noroi, în timp ce în vale resturile de moloz se amestecă cu camioane răsturnate, martore ale forţei torentului.

Ploile musonice au provocat viituri, iar cei care locuiesc în apropierea râurilor au fost avertizaţi de riscul creşterii şi deversării apelor.

Potrivit autorităţilor, inundaţiile au obligat deja evacuarea a cel puţin 30.000 de persoane, mai ales din regiunea Bago şi din statele Mon şi Karen.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO