Alte două țări anunță primele victime ale coronavirusului. Una dintre acestea avea 35 de ani
Un thailandez de 35 de ani, care fusese testat negativ pentru Covid-19 pe 16 februarie, a murit duminică, devenind prima victimă a coronavirusului din Thailanda, după ce s-a dovedit că de fapt el era infectat.
Suwannachai Watthanayingcharoenchai, directorul general al Departamentului pentru Controlul Bolilor, a declarat în faţa reporterilor că bărbatul fusese internat iniţial pentru malarie, iar testul pe care l-a făcut pentru Covid-19 pe 16 februarie a fost negativ.
Ulterior, el a fost testat pozitiv cu Covid-19, pacientul murind, duminică, în urma unei disfuncţii multiple de organe.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Suwannachai Watthanayingcharoenchai a dezvăluit că medicii locali realizează în prezent o anchetă, în acest caz.
Thailanda a raportat până în prezent 42 de cazuri de coronavirus. Dintre aceşti pacienţi, 30 au fost externaţi, iar 11 sunt în continuare spitalizaţi.
Australia anunță prima victimă a coronavirusului
Un australian de 78 de ani, fost pasager la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în largul coastelor japoneze, a murit duminică dimineaţă într-un spital din Perth, a precizat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din statul Australia de Vest, informează Agerpres.
Soţia lui, în vârstă de 79 de ani, contaminată la rândul ei în timp ce se afla la bordul aceluiaşi vas de croazieră, rămâne spitalizată în Perth.
Peste 700 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în rândul pasagerilor şi membrilor echipajului de pe Diamond Princess.
"Procedura de plasare în carantină nu a fost perfectă", a recunoscut directorul departamentului de boli infecţioase din cadrul Centrului naţional pentru sănătate şi medicină din Japonia, Norio Ohmagari.
Cuplul infectat a făcut parte din cei 160 de rezidenţi australieni evacuaţi de pe vasul de croazieră la jumătatea lunii februarie, iar cei doi soţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus după repatrierea lor.
Ei au fost transportaţi într-o secţie izolată a spitalului din Perth pe 21 februarie, în timp ce alţi foşti pasageri de pe Princess Diamond au fost plasaţi în carantină într-un fost centru al muncitorilor din industria minieră, în prezent dezafectat şi aflat în apropiere de oraşul Darwin.
Într-o primă fază, starea celor doi septuagenari nu generat motive de îngrijorare. Însă sănătatea bărbatului s-a deteriorat brusc în zilele următoare, a explicat Andrew Robertson, un oficial din Ministerul Sănătăţii din statul Australia de Vest.
Potrivit declaraţiilor acestuia, cuplul australian a fost izolat foarte repede şi nu prezintă "niciun risc" pentru populaţie şi pentru personalul medical.
Duminică, autorităţile sanitare din statul australian New South Wales au confirmat cel de-al 26-lea caz de contaminare cu Covid-19 în Australia - un bărbat de 40 de ani care călătorise în Iran. Pacientul în cauză este cel de-al doilea rezident australian care a fost infectat în Iran.
Toate celelalte cazuri de contaminare vizează cetăţeni australieni care au vizitat provincia chineză Hubei, considerată epicentrul epidemiei de coronavirus.