Alertă teroristă în Germania. Un suspect a fost reținut după o operațiune de căutare la nivel național

Ultima actualizare: 14-09-2020 08:43
Alertă teroristă în Germania. Un suspect a fost reținut după o operațiune de căutare la nivel național
Getty

Poliţia germană desfăşura duminică o operaţiune de căutare la nivel naţional după ce un bărbat a fost atacat şi înjunghiat în timp ce se afla în maşina sa în oraşul Stolberg din landul Renania de Nord-Westfalia.

 

Un suspect a fost reţinut în cursul serii într-o acţiune soldată cu rănirea acestuia şi a altor două persoane, printre care şi un poliţist, relatează agenţia DPA.

Victima, în vârstă de 23 de ani, conducea cu viteză redusă după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, atunci când un individ a deschis portiera maşinii sale şi l-a înjunghiat în braţ. Rănile sale sunt serioase, dar viaţa nu îi este în pericol.

Potrivit relatărilor din două ziare germane, atacatorul ar fi strigat ''Allahu akbar''.

Poliţia din oraşele Koln şi Aachen nu a confirmat, dar nici nu a negat aceste relatări ale publicaţiilor Bild şi Aachener Zeitung.

 

”Nu putem exclude extremismul islamist”

 

Atacatorul a reuşit să fugă de la locul faptei, fiind apoi iniţiate o operaţiune de căutare a lui la nivel naţional şi o investigaţie cu privire la motivaţia atacului, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din Aachen.

Poliţia a reţinut mai târziu un suspect care călătorea ca pasager într-un autoturism în apropierea oraşului Aachen.

Acţiunea nu s-a desfăşurat însă fără incidente. Poliţia din Koln a anunţat pe Twitter că suspectul, şoferul vehiculului şi un poliţist au fost răniţi într-o confruntare, fără a oferi alte detalii.

''În acest moment nu putem exclude extremismul islamist ca motiv'' al atacului, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO