Atac terorist într-o stațiune turistică. Un polițist a fost ucis, iar altul este rănit

Ultima actualizare: 06-09-2020 16:16
Sousse, Tunisia
Getty

Un ofițer de poliție din Tunisia a fost ucis, iar un altul este rănit, după un atac ”terorist” cu cuțitul în stațiunea Sousse.

Potrivit BBC News, trei agresori au fost împușcați după incident, care este descris ca un atac terorist. În 2015, Sousse a fost scena unuia dintre cele mai grave atacuri din Tunisia, când 38 de oameni, majoritatea turiști britanici, au fost uciși de un bărbat înarmat.

Ultimul incident vine la două zile după ce un nou guvern a fost învestit.

Militanții suspecți au intrat cu un vehicul într-un punct de control al Gărzii Naționale, la o intersecție lângă portul orașului. "O patrulă cu doi ofițeri ai Gărzii Naționale a fost atacată cu un cuțit în centrul orașului Sousse", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale, Houcem Eddine Jebabli, potrivit agenției de știri AFP.

Unul a murit ca martir, iar celălalt a fost rănit și este internat în spital”, a spus el, precizând și că ”acesta a fost un atac terorist”. Atacatorii au furat arme și un vehicul de poliție în timpul atacului, înainte de a fugi, a spus Jebabli.

Forțele de securitate i-au urmărit prin zonele turistice din El Kantaoui. "Într-o luptă cu schimb de focuri, trei teroriști au fost uciși", a mai spus el, adăugând că două arme și mașina au fost recuperate.

Nu este clar dacă atacatorii sunt legați de vreun grup extremist, însă cea mai mare amenințare din Tunisia din ultimii ani a fost reprezentată de celulele teroriste ”adormite”, compuse din jihadiști care s-au întors din Siria, Libia și Irak, precizează corespondentul BBC în Tunisia, Rana Jawad.

38 de oameni și-au pierdut viața când un bărbat înarmat a deschis focul asupra turiștilor din El Kantaoui în iunie 2015. 30 dintre cei uciși au fost turiști britanici care au stat la Hotelul Rui Imperial Marhaba, iar Statul Islamic (IS) a declarat că se află în spatele atacului comis de studentul tunisian Seifeddine Rezgui.

Situația din Tunisia s-a îmbunătățit foarte mult de atunci, deși există o stare de urgență în vigoare. Săptămâna aceasta, parlamentul tunisian a aprobat un nou guvern format de prim-ministrul desemnat Hichem Mechichi. Acesta a numit tehnocrați în guvernul său, în loc ce membri de partid, așa cum a procedat până acum.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO