Alertă la Pyeongchang, înainte de începerea JO de Iarnă: 1,200 de angajați, înlocuiți de militari

06-02-2018 19:51


Jocurile olimpice de iarna

Zeci de persoane angajate să asigure securitatea la Jocurile Olimpice de Iarnă care are loc, anul acesta, în Coreea de Sud, au ajuns la spital din cauza unui virus. Astfel, 1.200 de angajați ai firmelor de pază au fost retrași și înlocuiți cu militari.

Duminică, 41 de persoane au ajuns la spital cu simptome specifice norovirusului (vomă și diaree). Din acest motiv, Comitetul de Oraganizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang au decis ca 1.200 de angajați ai firmelor responsabile cu paza să fie înlocuiți. În locul acestora au fost aduși 900 de militari.

 Măsura are ca scop să evite răspândirea unui virus contagios în zona în care vineri vor începe competițiile, scrie BBC News.

Când vine vorba despre mâncare și băuturi, luăm măsuri aspre. De îndată ce este consemnat un caz nou, toată zona trebuie dezinfectată”, a spus Cristophe Dubi, purtător de cuvânt al Comitetului de Organizare.

Un incident similar a avut loc în 2017 la Londra, când mai mulți atleți au fost nevoiți să se retragă dintr-o competiție sportivă, din cauză că la hotelul lor izbucnise o epidemie de norovirus.

„Vreau să îmi cer scuze pentru asta. Centrul nostru de prevenție a bolilor și alte agenții guvernamentale discută despre măsurile care trebuiesc luate”, a spus Lee Hee-beom, președintele Comitetului.

 

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO