Alerta cu bomba intr-un centru comercial din Bruxelles. Suspectul avea o falsa centura exploziva, facuta din sare si biscuiti

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Suspectul care a declansat marti dimineata o alerta cu bomba la Bruxelles purta o falsa centura exploziva, au declarat surse judiciare pentru agentia Belga.

Potrivit metro.co.uk, se pare ca politistii ar fi declarat ca centura era confectionata, printre altele, din sare si biscuiti.

UPDATE: Aceasta alerta de securitate a fost declansata in urma unei serii de raiduri ale politiei, in weekend, in legatura cu atacurile sinucigase de pe aeroportul international de la Bruxelles si intr-o statie de metrou din capitala belgiana, pe 22 martie, soldate cu 32 de morti.

UPDATE ora 12:47 Procurori de la Bruxelles au confirmat marti retinerea unui barbat - in urma unei alerte de securitate la un important centru comercial din Bruxelles, dupa gasirea unui pachet suspect - si au anuntat ca nu s-au gasit explozivi la acest centru, City 2.

Barbatul respectiv "este interogat in acest moment", a declarat Ine Van Wymersch, o purtatoare de cuvant al procuraturii. "Nu existau explozivi", a adaugat ea.

In mijlocul alertei, premierul Charles Michel si-a schimbat programul de marti dimineata si a convocat o reuniune a centrului belgian de criza.

Politisti cu fata acoperita de cagule si militari patrulau cel putin la una dintre intrarile in City 2.

Vehicule apartinand fortelor de ordine se aflau la fata locului, iar o echipa de genisti a fost chemata sa intervina.
Unele intrari in statia de metrou au fost inchise.

O purtatoare de cuvant a centrului comercial City 2, Veronique Pirson, a declarat ca politia a anuntat ca "un pachet a fost gasit chiar langa City 2".

Belgia se afla in alerta cu privire la un atac posibil sau probabil, in urma atacurilor teroriste de la Paris si Saint-Denis, in noiembrie, soldate cu 130 de morti, la care au participat cetateni belgieni sau persoane care au locuit la Bruxelles.

Atacuri teroriste s-au soldat cu 32 de morti, pe 22 martie, pe aeroportul din capitala belgiana si intr-o statie de metrou.
 

Potrivit presei, alerta a fost declansata la ora locala 5.30 (6.30, ora Romaniei), iar fortele de ordine au intervenit imediat.
Belgia se afla in alerta cu privire la un atac posibil sau probabil, in urma atacurilor teroriste de la Paris si saint-Denis, in noiembrie, soldate cu 130 de morti, la care au participat cetateni belgieni sau persoane care au locuit la Bruxelles.

Atacuri teroriste s-au soldat cu 32 de morti, pe 22 martie, pe aeroportul din capitala belgiana si intr-o statie de metrou.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO