Alcoolismul, catastrofa nationala in Rusia!


Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 03:56
Data publicarii: Miercuri 01 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Presedintele rus pune picioprul in prag si a cerut ministrului sanatatii sa intensifice lupta impotriva alcoolismului care face ravagii in Rusia.

Abuzul de alcool ucide in fiecare an o jumatate de milion de oameni si afecteaza grav speranta de viata a barbatilor, care in Rusia e mai scazuta decat in tari ca Bangladesh ori Honduras.

Este concluzia alarmanta a unui raport oficial, dat publicitaii la Moscova. Ceea ce l-a facut pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov sa declare ca tara e in pragul unei catastrofe. El insusi a initiat in anii '80 o campanie drastica impotriva alcoolismului, limitand productia de stat, vanand distileriile clandestine si productia domestica. Tot atatea masuri care nu i-au sporit deloc popularitatea. Speranta de viata a rusilor este de 59 de ani pentru barbati si 72 de ani pentru femei.

"Rusii beau mai mult decat in anii '90 si atunci erau timpuri cu adevarat grele. Trebuie sa pregatim un program esalonat pe etape, pentru a contracara aceasta situatie", spune Dmitri Medvedev, presedintele Rusiei.
 

Tags: alcoolism,

Rusii mor de capete! Patima betiei le-a devenit fatala
O englezoaica de 17 ani bea o sticla de vodka si opt beri zilnic!
Alcoolismul are leac! L-a descoperit un medic francez
VIDEO PROTVPLUS.RO