Al doilea aeroport din Marea Britanie, închis temporar din cauza dronelor


Ultimul update: Joi 20 Decembrie 2018 19:56
Data publicarii: Joi 20 Decembrie 2018 07:39
Categorie: Stiri externe

Aeroportul londonez Gatwick a suspendat temporar zborurile după ce în zonă au fost semnalate drone

Aeroportul londonez Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din Marea Britanie, s-a confruntat în noaptea de miercuri spre joi cu o perturbare a orarului zborurilor, după informaţii că deasupra aeroportului au fost semnalate două drone, relatează dpa şi Reuters.

Zborurile au fost suspendate până la investigarea acestor sesizări, se menţionează într-un anunţ postat pe contul de Twitter al aeroportului.

"Sfătuim pe oricine are un zbor de pe Gatwick sau trebuie să ia pe cineva de la aeroport... să verifice situaţia zborului", se mai menţionează în anunţ.

De asemenea, aeroportul Gatwick şi-a cerut scuze pasagerilor afectaţi, precizând că siguranţa este principala sa prioritate.

Avioanele care urmau să decoleze au rămas pe piste, în timp ce altele programate să aterizeze pe Gatwick au fost redirecţionate către alte aeroporturi, au scris pe Twitter unii pasageri, potrivit Reuters.

Operarea unei drone într-o rază de un kilometru de un aeroport sau de un aerodrom a devenit ilegală în Marea Britanie la sfârşitul lui iulie.

"Dacă drona dvs periclitează siguranţa unei aeronave este o infracţiune penală şi puteţi merge la închisoare pentru cinci ani", se menţionează în codul privind utilizarea dronelor al Autorităţii de aviaţie civilă.

În Marea Britanie, numărul coliziunilor evitate la limită între drone private şi avioane aproape că s-a triplat între 2015 şi 2017, numai anul trecut fiind înregistrate 92 de incidente de acest gen, potrivit organismului care monitorizează evenimentele în cauză, UK Airprox Board.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO