”Africa va regresa 20 de ani în lupta contra malariei”. În acest an ar putea fi un număr uriaș de victime
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că țările din Africa riscă să comită o mare greșeală atunci când își concentrează toate eforturile pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, scrie Time.
OMS a calculat că 769.000 de oameni ar putea muri în acest an din cauza malariei în Africa subsahariană. Mai mult decât dublu față de ultima numărătoare detaliată, din 2018.
Motivul îl reprezintă întreruperea parțială sau totală a campaniilor împotriva malariei și accesul îngreunat la medicamente, spun reprezentații OMS.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
”Nu trebuie să dăm timpul înapoi”, a spus Matshidiso Moeti, directorul OMS pentru Africa, cel care susține că regresul în lupta cu malaria, o boală care afectează mai ales copiii, ar putea fi de 20 de ani.
”Am văzut ce s-a întâmplat când a fost epidemia de Ebola în vestul Africii. Am pierdut mai mulți oameni din cauza malariei decât din cauza Ebola”, a mai spus acesta.
În 2018, Africa subsahariană a avut 94% din decesele provocate de malarie în lume. Cele mai multe victime au fost copii sub 5 ani.
Noul coronavirus ar putea ucide 300.000 de oameni în Africa
În schimb, noul coronavirus ar putea ucide 300.000 de oameni în Africa până la finalul anului, chiar cu adoptarea măsurilor de siguranță, susține Organizația Națiunilor Unite.
Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de Comisia Economică pentru Africa din cadrul ONU. Pericolul îl reprezintă comunitățile cu aglomerări mari de populație care nu au acces la apă curentă și sistemele de sănătate fragile, susțin autorii studiului, citați de Bloomberg.
Fără respectarea niciunei măsuri de prevenție, studiul arată că numărul victimelor ar putea urca până la 3,3 milioane! Acesta este scenariul cel mai pesimist luat în calcul.
În acest moment, pe întreg continentul african au fost raportate 27.000 de cazuri de Covid-19 și 1.300 decese.