Adjunctul ministrului de interne din Bolivia, rapit si ucis in bataie de mineri in timpul unor proteste: "E un asasinat las"
Adjunctul ministrului de interne din Bolivia a fost ucis in bataie in timpul protestelor minerilor, au anuntat joi oficiali bolivieni, relateaza Reuters.
Ministrul de interne al Boliviei, Carlos Romero, a confirmat ca Rodolfo Illanes a fost ucis in timpul protestelor minerilor in estul acestei tari. In cadrul unei conferinte sustinute noaptea tarziu in La Paz, Romero a vorbit despre un asasinat "las si brutal", relateaza Agerpres, citand Reuters.
Romero a confirmat relatarile unor martori care au afirmat ca barbatul in varsta de 55 de ani a fost ucis in bataie in timpul ciocnirilor dintre politie si mineri, in orasul Panduro, la 165 de kilometri sud-est de La Paz.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ministrul de interne bolivian a precizat ca Illanes a fost rapit de mineri dupa ce a incercat sa initieze negocieri cu acestia. Guvernul incearca sa recupereze trupul neinsufletit al acestuia, a subliniat Romero.
La randul sau, ministrul apararii al Boliviei, Reymi Ferreira, s-a aratat coplesit de emotie atunci cand a descris cum Illanes, numit in functie in martie, a fost "batut si torturat pana a murit". "Aceasta crima nu va ramane nepedepsita. Autoritatile investigheaza", a spus Ferreira.
In jur de 100 de mineri au fost arestati dupa protestele de joi. Trei mineri si-au pierdut viata in violente in cele cateva zile de proteste impotriva unei controversate legi din domeniul mineritului.
Manifestantii cer mai multe concesii privind mineritul, dreptul de a lucra pentru companii private si o reprezentare sindicala mai ampla. Majoritatea minerilor din Bolivia, una dintre cele mai sarace tari din America de Sud, lucreaza in cooperative si isi duc traiul de pe o zi pe alta, producand argint si zinc.
In tara lucreaza putine firme straine, spre deosebire de tarile invecinate, Peru si Chile.Gazele naturale reprezinta circa jumatate din exporturile totale ale Boliviei, relateaza AFP.