Adevarul din spatele filmului in care un baiat sirian salveaza o fetita de gloantele lunetistilor. VIDEO
Filmul in care un baietel sirian salveaza o fetita in timp ce asupra lor se trag focuri de arma s-a dovedit a fi de fapt regizat de un grup de cineasti norvegieni care au primit finantare de la stat, relateaza BBC.
Clipul de aproximativ un minut a fost publicat pe YouTube de catre grupul activist Shaam News Network si a fost urmarit de aproape 4 milioane de oameni.
In imaginile care au facut si ocolul presei internationale se vede cum un baietel in jurul varstei de 10 ani alearga prin focurile de arme catre o fetita ascunsa dupa o masina.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
La un moment dat, copilul se preface ca a fost lovit de gloante si se intinde la pamant, pacalindu-i pe atacatorii care incereaza focurile de arma.
Baietelul se ridica apoi rapid si o trage de mana pe fetita care pare a fi de o varsta apropiata si reusesc sa fuga din calea rafalelor de gloante atintite spre ei.
La 5 zile dupa ce filmul a fost publicat online, creatorii sai au dezvaluit ca au prezentat in mod deliberat filmul ca fiind unul real tocmai pentru a atrage atentia asupra copiilor aflati in zonele de conflict.
Filmul a fost regizat in Malta si nu in Siria de regizorul norvegian Lars Klevberg. In varsta de 34 de ani, aceasta a marturisit ca a plecat de la un buletin de stiri si in mod intentionat l-a "vandut" drept real pentru a genera discutii pe tema copiilor abuzati in zonele de razboi.
"L-am prezentat drept real pentru ca oamenii il distribuie si reactioneaza la el. L-am turnat in acest an in Malta pe platourile unor filme celebre ca Troia sau Gladiatorul. Cei doi copii sunt de fapt actori profesionisti din Malta. Vocile de pe fundal sunt ale unor refugiati sirieni din Malta" a declarat regizorul, potrivit BBC.