Adevaratii Goodfellas: FBI i-a arestat pe mafiotii suspectati ca au organizat celebrul jaf de la Lufthansa, din 1978

Goodfellas

A durat mai bine de 30 de ani, dar FBI a reusit in sfarsit sa-i puna sub acuzare pe membrii unei retele mafiote din New York, care au comis in 1978 jaful de la Lufthansa, pe Aeroportul JFK, facut celebru de filmul Goodfellas.

Cinci dintre membrii de prim rang ai clanului mafiot Bonanno au fost arestati dupa un raid facut la primele ore ale diminetii de joi, in legatura cu jaful de 6 milioane de dolari, care inca este unul din cele mai mari furturi de cash din istoria Americii.

Arestarile au fost facute in New York si printre cei retinuti se numara Thomas 'Tommy D' DiDiore, despre care se crede ca este cel mai important membru al familiei Bonanno ramas in libertate, si Vincent Asaro, 78 de ani, care se pare ca ar fi capitan, sau capo, in cadrul familiei mafiote. 

Este pentru prima data cand vreun membru al Mafiei risca sa fie acuzat in legatura cu jaful, potrivit Daily Mail.

Arestarile celor cinci barbari vin dupa ce, vara trecuta, FBI a descoperit ramasite umane pe o proprietate din din New York legata de James 'Jimmy the Gent' Burke.

Citește și
Anonymous
Anonymous ar fi accesat calculatoarele mai multor agentii nationale americane, anunta FBI

Burke, cel suspectat ca a pus la cale jaful, a murit in inchisoare in 1996, in timpul unei condamnari pentru uciderea unui traficant de droguri. Actorul Robert De Niro a interpretat rolul Burke in filmul Goodfellas.

Vincent Asaro, identificat ca fiind unul din liderii clanului Bonanno, a fost acuzat de furtul a 5 milioane de dolari cash si a unor bijuterii in valoare de un milion de dolari de la Terminalul Lufthansa, de pe Aeropertul JFK, in 11 decembrie 1978.

La vremea aceea a fost cel mai mare furt de cash din Statele Unite. Suma de 5 milioane de dolari ar fi valorat 17,9 milioane de dolari in 2013, potrivit Biroului National de Statistica. 

Ancheta in acest jaf a stationat ani de zile, dar vara trecuta a aparut o fisura in caz, dupa descoperirea unor oase umane ingropate in fosta locuinta a lui Burke.

Autoritatile il acuza acum pe Asaro pentru uciderea lui Paul Katz, in 1969, dar si pentru furt, conspiratie si alte fapte legate de jaful din 1978.

Fratii Asaro, amandoi cu functii de raspundere in clanul Bonanno, a fost acuzati in 1984 de furtul a 1,25 de milioane de dolari, in lingouri de aur, de la un angajat Federal Express.

Burke a detinut Robert's Lounge, restaurant la care era asociat cu Henry Hill - interpretat de Ray Liotta in Goodfellas - si descris ca fiind un fel de cimitir privat al lui Burke. "Jimmy a ingropat mai mult de o duzina de cadavre in curte", a scris Hill in cartea "A Goodfella's Guide to New York".

Potrivit documentelor juridice, cei cinci membri ai clanului mafiot Bonanno sunt:  Vincent Asaro, 78 de ani, Jerome Asaro, 55 de ani, Thomas 'Tommy D' DiFiore, 70 de ani, John 'Bazoo' Ragano, 52 de ani si Jack Bonventre, a carui varsta nu este cunoscuta. Doi dintre suspecti locuiesc in Queens, doi in Long Island si unul in nordul Statului New York.

Legatura exacta dintre resturile umane din casa lui Burke si jaf nu a fost precizata clar de catre FBI.

Pana acum, singura persoana vreodata condamnata in legatura cu jaful a fost omul de legatura din aeroport, Louis Werner, care a dat pontul in legatura cu banii.

Jaful a fost comis pe 11 decembrie 1978, la miezul noptii, iar hotii au pus mana atunci pe o avere. La vremea aceea, a fost cel mai mare jaf din istoria tarii, dupa care a urmat o ancheta de decenii, fructificata abia acum.

Sase barbati mascati si inarmati au furat in 64 de minute pachete cu bani, le-au incarcat intr-o dubita si apoi au fugit. FBI a acceptat intotdeauna intriga filmului Goodfellas, conform careia toti cei care au avut legatura cu jaful au fost ucisi de mafioti sangerosi.

Burke a fost specializat in deturnare de bani, iar in 1982 a fost condamnat la 12 ani de inchisoare. In timpul detentiei, el a fost condamnat si pentru o crima, victima fiind un traficant de droguri al carui cadavru a fost gasit legat si agatat intr-o masina frigorifica. 

El a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor calificat si a murit in spatele gratiilor in 1996, la 64 de ani, la aproape doua decenii de la jaful din aeroport. Banii nu au fost niciodata recuperati.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
"Se intampla de cativa ani". FBI poate urmari pe oricine prin intermediul camerei web de la laptop

 Guvernul american a putut sa isi spioneze, ani la rand, cetatenii prin intermediul camerelor web pe care oamenii le aveau instalate in camera, potrivit Daily Mail.

Anonymous ar fi accesat calculatoarele mai multor agentii nationale americane, anunta FBI
Anonymous ar fi accesat calculatoarele mai multor agentii nationale americane, anunta FBI

FBI a anuntat ca mai multi hackeri ai gruparii internationale Anonymous au sustras informatii confidentiale, intr-o campanie ce dureaza de aproximativ un an, de pe calculatoarele mai multor agentii americane.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.