Acoliții lui Putin cer „represalii brutale” contra Ucrainei, după explozia de la podul Kerch: Să fie băgată în vremuri sumbre
Podul Kerch, care leagă Crimeea de Rusia, a fost puternic avariat, sâmbătă, după o explozie puternică. Acum, susținătorii lui Vladimir Putin cer „represalii dure”, după acest incident.
Avarierea podului din Crimeea este o umilință majoră pentru liderul rus, notează jurnaliștii de la Politico. Explozia de sâmbătă de pe podul de la Kerch a declanșat un cor de solicitări la represalii brutale împotriva Ucrainei în rândul personalităților publice ruse care îl susțin pe președintele Vladimir Putin.
Astfel, aceste apeluri nu fac decât să sporească presiunea politică asupra lui Putin, care a declarat, în septembrie, că Moscova este pregătită să folosească "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja Rusia și poporul său "dacă țara noastră este amenințată".
"Aceasta nu este o cacealma", a adăugat Putin, vorbind în timpul anunțului privind mobilizarea a 300.000 de rezerviști pentru războiul împotriva Ucrainei.
Serghei Markov, un politician legat de Kremlin și fost parlamentar al partidului Rusia Unită al lui Putin, consideră că "atacul terorist" de pe podul de la Kerch este o dovadă că "SUA și regimul său ucrainean prin procură vor muta linia roșie din ce în ce mai departe".
"Teroriștii trebuie să fie tratați fără echivoc!"
"Niciun răspuns din partea Rusiei? Chiar mai departe. Și din nou? Chiar mai departe", a scris el pe rețelele de socializare, cerând un răspuns dur din partea Moscovei.
Konstantin Dolgov, membru al camerei superioare a parlamentului rus, a catalogat, de asemenea, explozia drept "un atac terorist" și "o altă manifestare sinistră a naturii teroriste a regimului marionetă de la Kiev".
Referindu-se la președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Dolgov a spus: "Teroriștii trebuie să fie tratați fără echivoc!"
Rodion Miroshnik, care a reprezentat la Moscova până de curând Republica Populară Luhansk, susținută de Rusia, a scris pe rețelele de socializare că "podurile ucrainene nedeteriorate de peste râul Nipru arată ridicol pe fundalul unui pod din Crimeea în flăcări".
Deteriorarea podului Kerch, care leagă Rusia de Crimeea, peninsula anexată ilegal de Moscova în 2014, nu numai că reprezintă o problemă pentru aprovizionarea cu forță de muncă și arme a unităților sale din sudul Ucrainei de către Rusia. Este, de asemenea, o umilință serioasă pentru Putin personal, având loc în dimineața de după cea de-a 70-a aniversare a sa.
Rușii fac amenințări dure la adresa Ucrainei
Jurnalistul de televiziune Vladimir Soloviov, sancționat la începutul acestui an de UE pentru activitățile sale de propagandă, a scris pe canalul său Telegram: "Este timpul să răspundem. Prin toate mijloacele disponibile".
El a spus că Ucraina "trebuie să fie scufundată în vremuri întunecate" și a îndemnat Rusia să distrugă poduri, baraje, căi ferate, centrale termice și alte facilități de infrastructură din Ucraina. Potrivit dreptului internațional, o astfel de distrugere deliberată ar fi o crimă de război. ONU a declarat deja luna trecută că Rusia a comis crime de război în Ucraina, inclusiv bombardarea zonelor civile și execuții sumare.
Andrei Medvedev, un proeminent jurnalist de televiziune și vicepreședinte al consiliului municipal din Moscova, a declarat că "ceea ce se va întâmpla cu noi Rusia depinde, printre altele, de reacția autorităților la evenimentele de astăzi".