Un bebeluș a fost conceput după 18 luni de la nașterea mamei sale. Cercetătorii spun că este un caz unic

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

O femeie în vârstă de 26 de ani din Statele Unite ale Americii a adus pe lume o fetiță, al cărei embrion a fost donat în urmă cu 24 de ani, fiind astfel cel mai lung embrion congelat care a existat vreodată.

Emma Wren a fost concepută și fertilizată acum 24 de ani, în 1992, însă embrionul a fost înghețat în loc să fie implantat.

Tina Gibson, mama acesteia, s-a născut în 1991 și pentru că nu reușea să rămână însărcinată pe cale naturală, a decis să adopte un embrion înghețat de la un centru de donare. Procesul este același ca adopția, numai că fătul crește în interiorul mamei adoptive.

Copilul a fost adus pe lume în luna martie a acestui an, după o sarcină normală de 40 de săptămâni și o naștere fără probleme. Deși a fost adusă pe lume mult mai târziu, diferența de vârstă dintre mamă și fiica este de numai 18 luni, potrivit Dailymail

Acesta caz este considerat a fi cea mai lungă perioadă de timp în care un embrion a fost înghețat, locul doi fiind ocupat de un embrion care a fost înghețat timp de 19 ani și câteva luni.

Experții spun că această naștere cu succes "sugerează că termenul de valabilitate al unui embrion ar putea fi infinit".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO