Un bebeluș a fost conceput după 18 luni de la nașterea mamei sale. Cercetătorii spun că este un caz unic

19-12-2017 21:50


O femeie în vârstă de 26 de ani din Statele Unite ale Americii a adus pe lume o fetiță, al cărei embrion a fost donat în urmă cu 24 de ani, fiind astfel cel mai lung embrion congelat care a existat vreodată.

Emma Wren a fost concepută și fertilizată acum 24 de ani, în 1992, însă embrionul a fost înghețat în loc să fie implantat.

Tina Gibson, mama acesteia, s-a născut în 1991 și pentru că nu reușea să rămână însărcinată pe cale naturală, a decis să adopte un embrion înghețat de la un centru de donare. Procesul este același ca adopția, numai că fătul crește în interiorul mamei adoptive.

Copilul a fost adus pe lume în luna martie a acestui an, după o sarcină normală de 40 de săptămâni și o naștere fără probleme. Deși a fost adusă pe lume mult mai târziu, diferența de vârstă dintre mamă și fiica este de numai 18 luni, potrivit Dailymail

Acesta caz este considerat a fi cea mai lungă perioadă de timp în care un embrion a fost înghețat, locul doi fiind ocupat de un embrion care a fost înghețat timp de 19 ani și câteva luni.

Experții spun că această naștere cu succes "sugerează că termenul de valabilitate al unui embrion ar putea fi infinit".

VIDEO PROTVPLUS.RO