Accident in lant pe o autostrada din Austria, cu 60 de masini implicate si 20 de raniti. Un sofer roman a filmat dezastrul

Ultima actualizare: 12-02-2015 00:02

A fost carambol duminica in Austria, pe Autostrada 1, intre Viena si Linz.

Cel putin 60 de masini s-au ciocnit intre ele iar 20 de persoane au fost transportate de urgenta la spital. Un petic de zapada, troienit de viscol pe sosea, i-a luat prin suprindere pe zeci de soferi, care rulau cu viteaza.

La fata locului, a fost solicitat si-un elicopter pentru a-i transporta pe raniti. Un roman care tocmai se intorcea in tara a surprins accidentul. Circulatia pe Autostrada A1 - pe sensul de mers Viena, spre Linz - a fost paralizata timp de cateva ore.

Zeci de masini s-au lovit intre ele, iar pompierii si oamenii de la ambulanta alergau de la o victima, la alta. Pe celalalt sens de mers, inspre Romania, situatia arata exact la fel.

"Pe sensul nostru erau vreo 15 masini, se vede acolo si prin sant. Pe sensul celalalt era dezastru ce era acolo. Cam vreo 100- 200 de metri era masina in masina, lovite, una in alta. Nici n-am vazut asa ceva", a povestit el.

Martorii spun ca un viscol puternic a adus zapada de pe camp si a troienit-o pe sosea. Astfel, autostrada a devenit capcana.

"Era o portiune de drum, pana acolo a fost curat, a fost uscat. Acolo, nu stiu, era o portiune de 500 de metri. Era un vartej din acela. Era un viscol de nu se vedea, viscolea de pe cam", a povestit el.

In urma carambolului, nimeni nu a ramas incarcerat. Doua victime, aflate in stare grava, au fost transportate, in cele din urma, cu elicopterul la doua spitale din Austria. Restul au fost preluate de ambulante.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO