Accident feroviar, in sudul Frantei: cel putin 60 de raniti, dintre care 10 in stare grava. Imaginile publicate de pasageri

17-08-2016 17:31

tren franta

Circa zece persoane au fost "ranite grav" si alte in jur de 50 "ranite usor" miercuri, intr-un accident de tren care a avut loc langa Montpellier, in sudul Frantei, au anuntat serviciile de salvare, informeaza AFP.

Unul dintre raniti a fost preluat ca "urgenta absoluta" si evacuat cu elicopterul spre un spital din regiune.

Trenul regional, care transporta 250 de pasageri si care efectua legatura intre Nimes si Montpellier, s-a izbit de un copac prabusit pe linia de cale ferata, dupa ce a fost smuls din radacini in timpul unei furtuni cu grindina care s-a abatut peste regiune la inceputul dupa-amiezii de miercuri, au precizat echipele de salvare.

Ranitii sunt intr-o stare de "urgenta relativa sau absoluta", au adaugat acestea.

"Langa orasul Lunel, in jurul orei locale 15:45 (13:45 GMT), un TER (tren regional) s-a izbit cu 140 km pe ora de un copac cazut pe linia de cale ferata in urma furtunilor de o rara violenta care s-au abatut peste regiune", a anuntat Societatea Nationala a Cailor Ferate Franceze (SNCF).

Trenul prezenta un impact frontal si pe partea stanga a locomotivei, a descris situatia un responsabil al serviciilor de salvare, Christophe Risdorfer.

Au fost mobilizate mijloace importante de salvare, cu mai multe elicoptere si circa 80 de pompieri. Potrivit SNCF, "accesul este foarte complicat", in special din cauza grindinei mari.

 

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO