Accident devastator în Italia | Rezultatele autopsiei șoferului, disponibile în zece zile. Anunțul făcut de procurorul de caz
Procurorul din Veneția, Bruno Cherchi, s-a întâlnit, marți, cu jurnaliștii pentru a face un anunț în legătură cu accidentul de la Mestre, în care au murit 21 de persoane, inclusiv români.
Martorii care au supraviețuit căderii terifiante a autobuzului de pe pasarela Via Rizzardi au declarat Procuraturii din Veneția că au auzit autobuzul „zgâriind” gardul de protecție. Aceasta este tot ceea ce a raportat până în acest moment procurorul șef Bruno Cherchi într-o întâlnire cu jurnaliștii: „sunt oameni, a adăugat el, care au suferit traume, au pierdut rude și trebuie să așteptăm până când vor fi într-o poziție să fie audiați”, scrie veneziaradiotv.it.
Procurorul a mai adăugat și că, în zece zile, vor veni rezultatele autopsiei asupra corpului șoferului. De asemenea, s-au strâns date de la poliția municipală în legătură cu locul accidentului. Din acest motiv, în zilele următoare va începe și o lucrare de construcție în zona podului.
Gianluca Agostini a trimis imagini care arată defecțiuni, îmbinări expuse și balustrade rupte. De exemplu, la platformă și la un punct al pasarelei Vempa, pe partea care duce spre Mestre, care s-a prăbușit deja în două locuri, dintre care unul este semnalat. Astăzi a fost adăugată o altă avertizare la un alt punct al gardului de protecție rupt, unde trec mașini și motociclete, pe care vi le-am arătat în zilele recente.
Gianluca Agostini a furnizat site-ului veneziaradiotv.it imagini care dezvăluie o situație alarmantă:
Pasarela afectată
Imaginile trimise de Gianluca Agostini arată defecțiuni semnificative, îmbinări expuse și balustrade rupte pe pasarela respectivă. De exemplu, platforma și zona pasarelei Vempa, care duce spre Mestre și care s-a prăbușit deja în două locuri, unul dintre acestea fiind semnalat. Marți a fost adăugată o avertizare suplimentară la un alt punct în care gardul de protecție este rupt, pe unde trec mașini și motociclete.
Tabere improvizate
Gianluca Agostini a surprins imagini ale pilonilor care susțin pasarela, piloni înegriți de fumul provocat de adăposturile improvizate ale oamenilor străzii. Acești oameni aprind focuri pentru a se încălzi sau a găti, ceea ce a generat mai multe avertismente în legătură cu un potențial risc de incendiu, care ar fi putut afecta stabilitatea coloanelor.
Aceste zone au fost adesea folosite de cerșetorii români care trăiesc în Veneția de ani de zile.
Cum s-a produs tragedia
Vă reamintim că, săptămâna trecută, un autobuz care era plin de turiști, printre care și români, călătorea de la Veneția la Marghera, când s-a produs catastrofa. Era puțin după ora locală 19:30. Era trafic aglomerat și, absolut din senin, un ditamai autobuzul s-a prăbușit de pe o pasarelă. Se presupune că șoferul a pierdut controlul volanului după ce i s-ar fi făcut brusc rău. Polițiștii nu au detectat urme de frânare.
Autobuzul electric, care era nou, a ieşit de pe banda de circulaţie, a spart parapetul de protecţie de pe margine şi s-a prăbuşit în gol 30 de metri peste linia de cale ferată dintre Mestre şi Marghera. Este vorba despre două localităţi pe uscat care fac parte din Veneţia.
Autobuzul făcea o cursa între centrul istoric al Veneţiei şi un camping situat lângă Marghera, ceea ce explică de ce victimele sunt de mai multe naționalități.