A trait 2 luni in tundra fara vreun pistol sau cutit. Povestea fabuloasa a unui bunic de 51 de ani din Rusia

Dată publicare: 19-10-2016 22:11
Dată actualizare: 22-10-2016 07:07


egor

Egor Tarasov, un bunic de 51 de ani, a supravietuit timp de 42 de zile in tundra, avand prin preajma ursi polari, bruni si lupi.

Crescatorul de reni a fost dat disparut in nordul tinutului Iacutia, aproape de Marea Siberiana Orientala, in timp ce se afla cu barca pe raul Konkovaya, cand plecase sa adune lemne pentru foc. El s-a ratacit prin tundra timp de 7 saptamani, conform Siberian Times

Cand a plecat, era imbracat in haine subitiri pentru vara, nu avea nimic care sa-I asigure caldura. Batranul a reusit, cu greu, sa ramana in viata pe timpul toamnei si a fost gasit pana la urma iarna, cand temperatura era sub 0 grade.

Salvatorii au declarat ca mereu au sperat ca-l vor gasi in viata, dar sansele erau destul de mici, din cauza ursilor polari si a temperaturilor scazute.

Expertiza samanilor a fost ceruta pentru a ajuta la gasirea barbatului, dar desi detaliile pe care le-au oferit nu au ajutat la gasirea barbatului, multi sustin ca puterile lor l-ar fi protejat.

Egor a explicat cum s-a ratacit. Barca lui a intrat intr-o ceata densa si nu a mai stiut unde se afla, iar dupa ce a ramas fara combustibil, a petrecut 2 zile in ambarcatiune, sperand sa fie gasit.

Nu a avut cu el nicio arma sau nici macar un cutit. La inceput avea si cativa caini, dar pe parcurs au pierit. El a ramas in viata mancand ciuperci, fructe de padure si hidratandu-se cu apa din lac.

Cand a fost salvat, pe 14 octombrie, Egor Tarasov a declarat: “Am mers mai departe gandind pozitiv, stiam ca pana la urma ma vor gasi. Ma gandeam la familia mea, la copii, la nevasta, la nepoti.”

Daca am masura in linie dreapta, Egor a parcurs aproximativ 120 de kilometri.
 

Sursa: Siberian Times


VIDEO PROTVPLUS.RO