A reusit sa stranga intr-o zi pentru Haiti mai mult decat a donat Romania!

Dată publicare: 25-01-2010 00:00
Dată actualizare: 09-07-2012 22:02


Charlie Simpson

Un baiat de numai 7 ani din Marea Britanie a reusit sa stranga, intr-o singura zi, pentru victimele cutremurului din Haiti 50.000 de lire sterline. Guvernul roman a donat pentru aceeasi cauza, 50.000 de euro...

Ceea ce a inceput sub forma unui mic tur cu bicicleta in imprejurimi alaturi de tatal sau a devenit mult mai important si nu mi-a venit sa cred. (...) Sunt foarte mandra de Charlie al nostru, a fost foarte curajos. A muncit si a strans o suma fenomenala. Nu putem cere mai mult.
Leonora Simpson, mama lui Charlie
Cele 50.000 de lire (aproximativ 57.000 de euro) sunt destinate copiilor victime ale dezastrului din Haiti.

Charlie Simpson a fost impresionat de imaginile cu copiii haitieni scosi de sub daramaturi si i-a spus mamei lui ca vrea sa-i ajute.

A pornit de la ideea de a strange 500 de lire in numele UNICEF, efectuand un turneu cu bicicleta pe o raza de opt kilometri, in jurul parcului situat in apropierea locuintei sale din Londra. Marea surpriza a fost ca sute de oameni au facut donatii pe Internet.

Mama lui, Leonora, l-a ajutat sa faca un formular pentru donatori, care a circulat rapid pe internet si care a permis strangerea sumei record.

 

 

Aceasta da curaj copiilor sa actioneze si exista ceva special in faptul ca un copil din Marea Britanie ii ajuta pe copiii din Haiti.
purtator de cuvant al UNICEF
Donatiile sunt inregistrate pe site-ul "JustGiving", pe care l-a creat chiar el, si ajung ulterior la UNICEF.

UNICEF a declarat ca este pentru prima data cand cineva reuseste sa stranga aceasta suma intr-o singura zi.

Romania ajuta Haiti cu 50.000 de euro!

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO