Ger siberian in Bulgaria, asezonat cu ninsoare abundenta si viscol

Ultima actualizare: 27-04-2012 13:58

Impartim aceasta iarna siberiana cu multi altii. In nord vestul, Bulgariei, sunt probleme mari. Cu -29 de grade la Glavinita, vecinii de la sud de Dunare au trait luni cea mai friguroasa zi a sezonului alb.

 

Localitatea Varna este izolata, mai ales ca acolo si ninge viscolit.

De trei zile, drumul spre Romania este troienit si lovit necrutator de viscol. Zeci de masini au fost abandonate in zapada. Chiar si utilajele grele au iesit din cursa.

Printre soferii prinsi in furtuna de zapada sunt si romani. Un adolescent a plecat sa-si gaseasca tatal, care a ramas in nameti undeva langa Varna. A pornit pe jos pe minus 17 grade.

Echipa de televizune i-a recuperat pe cei doi, tata si fiu, din mijlocul viscolului. Acelasi noroc l-au avut si alti trei tineri. Blocati doua zile in zapada, luasera o hotarare nebuneasca: sa mearga pe picioare 20 de kilometri, pana la Balcic.

Toate scolile din paratea de nord-est a Bulgariei sunt inchise.
Situatia este dramatica. Cel putin cinci persoane au murit in ultimele trei zile. Doi oameni ai strazii la Sofia, un batran a degerat umbland prin zapada, iar alti doi s-au stins pentru ca ambulantele n-au ajuns pana la ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO