A pierdut 140.000 de euro după ce s-a îndrăgostit până peste cap de un escroc. „Era atât de iubitor și grijuliu”
O femeie a fost înșelată cu aproape 140.000 de euro de către un escroc pe care l-a întâlnit pe un site matrimonial.
Linda Young, administrator al unei școli pentru copii cu nevoi speciale, s-a înscris pe un site matrimonial pentru persoane de peste 50 de ani, după ce a divorțat de soțul ei cu care avea 24 de ani de căsnicie, relatează BBC, citată de Insider.
Ea a spus că a întâlnit în scurt timp un bărbat chipeș și s-a îndrăgostit „până peste cap” de el.
Ea ar fi comunicat cu escrocul zilnic prin mesaje, e-mailuri și se sunau noaptea târziu.
„Era atât de iubitor și grijuliu”, își amintește Young. „Pur și simplu nu am putut opri adrenalina. Dădea dependență. De fiecare dată când îmi suna telefonul sau când primeam un mesaj de la el, întreaga mea lume era dată peste cap”.
Povestea lor de dragoste părea să înflorească și chiar au început să-și planifice viitoarea viață împreună, însă escrocul a început să-i ceară să îi trimită bani, spunându-i că îi va investi pentru amândoi.
Când escrocul a început să facă aceste cereri, Young a fost sceptică, dar el a liniștit-o, spunându-i: „Nu, nu, nu. Noi doar investim în viitorul nostru. Toate acestea se vor întoarce la noi”.
Young nu și-a recuperat niciodată banii. „Mi-a luat mult timp să trec peste rușine”, a spus ea.
Young a declarat pentru BBC că experiența cu escrocul a fost ca o „nebunie temporară” și că a fost „vrăjită” de el.
Stacey Wood, un expert în neuropsihologie judiciară, a declarat anterior pentru Insider că escrocii sentimentali „investesc cu adevărat în dezvoltarea unei relații” și că „pot trece și șase luni până când cer bani”.
O tehnică folosită frecvent de escrocii sentimentali este gaslighting-ul, o formă de abuz emoțional pe care unele persoane o folosesc pentru a obține putere și control asupra victimelor lor. Astfel de indivizi își manipulează victimele și le fac să-și „pună la îndoială propriile sentimente, instincte și sănătatea mintală”, potrivit site-ului National Domestic Violence Hotline.
Escrocheriile de acest gen au luat amploare de la începutul pandemiei COVID-19, americanii pierzând 1,3 miliarde de dolari din cauza astfel de scheme, anul trecut, o creștere de 164% față de 2019, după cum a raportat anterior Insider.