A murit "Mişa Cecenul", comandantul unuia dintre batalioanele separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei

Ultima actualizare: 19-04-2022 21:28
A murit
Facebook.com

Comandantul unuia dintre batalioanele separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, Mikhail Kişcik, cunoscut şi sub numele de "Mişa Cecenul", a fost ucis, informează News.ro, care citează BBC.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 55

Kişcik a murit în timpul unui asalt al trupelor ruse şi al forţelor separatiste lansat împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei.

"Veşti triste din prima linie. Un patriot al LNR, locotenentul-colonelul Mikhail Kişcik a murit", a scris pe rețelele de socializare premierul autoproclamatei republici populare Lugansk (LNR), Serghei Kozlov. .

Kişcik şi tovarăşii săi au fost înconjuraţi de ucraineni aproape de oraşul Kreminna şi "au luptat până la capăt", a mai precizat Kozlov.

"Suntem în curs de stabilire a numărul celor ucişi şi răniţi", a adăugat acesta.

Kreminna este unul dintre punctele de pe linia frontului în care forţele ruse încearcă să avanseze spre oraşele mai mari Lîsîceansk şi Sieverodoneţk, controlate de trupele ucrainene.

Mikhail Kişcik şi batalionul său au luptat împotriva forţelor ucrainene din 2014. În primele etape ale conflictului, el şi luptătorii săi au fost acuzaţi că au jefuit zone rezidenţiale din regiunea Lugansk.

În 2016, în timpul unei pauze a ostilităţilor din estul Ucrainei, ziarul independent rus "Novaya Gazeta" a publicat o anchetă, în care l-a numit pe Kişcik unul dintre şefii unei reţele de contrabandă din estul Ucrainei. El nu a răspuns niciodată acuzaţiilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO