A fost descoperit dupa 4.000 de ani in Argentina, iar imaginile fac inconjurul lumii. Ce reprezinta. VIDEO

Dată publicare: 13-09-2016 18:28
Dată actualizare: 16-09-2016 07:41


meteorit

O echipa de cercetatori de la Asociatia de Astronomie din provincia Chaco, din nordul Argentinei, a descoperit un meteorit, care potrivit primelor masuratori cantareste 30 de tone, astfel incat ar putea fi al doilea cel mai mare din lume, relateaza EFE.

Descoperirea a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in apropiere de localitatea Gancedo, int-o zona denumita Campo de Cielo, unde in urma cu circa 4.000 de ani a avut loc o ploaie de asteroizi metalici.

Mario Vesconi, presedintele asociatiei, a declarat pentru EFE ca este surprins de dimensiunea fragmentului descoperit ce depaseste asteptarile investigatiilor care au fost realizate in zona in ultimele luni.

Provincia Chaco este locul in care au fost gasiti doi dintre cei trei meteoriti cei mai mari din lume, totusi cele doua fragmente sunt mult mai mici decat meteoritul Hoba, descoperit in Namibia, care depaseste 66 de tone.

Potrivit Asociatiei de Astronomie din Chaco, pana in prezent au fost recuperati doar 35 % dintre meteoritii cazuti in aceasta zona acum 4.000 de ani, dintre care o mare parte se gasesc in provincia invecinata, Santiago del Estero.

Mario Vesconi a cerut guvernului ajutor pentru ca si aceasta provincie sa inceapa cercetarile pe teren pentru a se putea completa recuperarea acestor fragmentele milenare de corpuri ceresti.


 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO