A facut parte dintr-o unitate de elita a armatei SUA timp de 20 de ani, iar acum e femeie

Dată publicare: 03-06-2013 23:31
Dată actualizare: 06-06-2013 00:48


kirsten beck

Un puscas marin in rezerva e pe cale sa arunce in aer politica armatei SUA in privinta transsexualilor. Kristen Beck a fost membru in SEAL Team 6 - una dintre cele mai bune unitati de elita din lume.

A avut 13 misiuni. A fost decorat cu Inima Purpurie si Steaua de Bronz. A servit in aceeasi unitate care l-a ucis pe Osama Bin Laden, insa s-a retras din armata, dupa o cariera de 20 de ani, cu putin timp inainte de raidul care a dus la moartea fostului lider Al Quaeda.

Pe atunci se numea Chris Beck. Iar memoriile ei promit sa schimbe felul in care sunt priviti transsexualii si activitatea acestora in armata. Kristine dezvaluie in carte cum si-a dat seama ca i-a fost dat sa-si traiasca viata ca femeie.

La scurt timp dupa retragerea din randul militarilor activi, ea a marturisit totul prietenilor si colegilor. Kirsten descrie experienta dificila pe care a avut-o si povesteste despre cum este sa fii in slujba tarii atata timp.

Departamentul Apararii din SUA a anulat in 2011 interdictia de inrolare in randurile armatei pentru homosexuali si lesbiene, insa transsexualii - indiferent ca este vorba despre barbati sau femei - nu au inca acest drept. Iar acum, faptul ca o femeie transsexuala nu doar ca a incheiat cu succes o cariera militara, ci a facut acest lucru ca membru al unei unitati de elita, arunca o umbra serioasa de indoiala asupra aceste politici.

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO