A doua tara care ar putea fi eliminata de la Eurovision. Ce a facut aceasta cantareata in camera verde

12-05-2016 12:32

concurenta Eurovision, Iveta Mukuchyan

Dupa ce Romaniei i-a fost refuzata participarea la Eurovision 2016, se pare ca o alta tara risca aceeasi soarta. Armenia ar putea fi sanctionata din cauza steagului pe care concurenta l-a fluturat in camera verde.

Atunci cand Iveta Mukuchyan si-a incheiat prestatia incendiara, presarata cu momente pirotehnice, s-a indreptat catre culise. Ajunsa in camera verde, Iveta a fost filmata live in timp ce flutura steagul regiunii Nagorno-Karabakh. Bucata de pamant apartine din punct de vedere oficial de Azerbaidjan, dar populatia este majoritar armeana si in trecut, intre cele doua tari, a izbucnit chiar un razboi pe aceasta tema.

Gestul a creat un val de protest in Azerbaidjan, dupa cum relateaza Metro, iar organizatorii Eurovision au declarat ca vor sanctiona Armenia prin amenda sau prin luarea punctelor acordate in timpul competitiei. In cazul in care tara incalca si alte reguli, risca descalificarea si chiar eliminarea din competitie pentru cativa ani.

Saptamana trecuta comitetul organizator al Eurovision a anuntat o noua regula ce le interzice concurentilor sa afiseze steaguri regionale.
 

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO