A dezertat din Statul Islamic pentru ca nu a fost lasat sa faca JIHAD. Ce sarcini dezgustatoare a primit in schimb

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23
terorist islamist

Un tanar din India s-a saturat in mai putin de o luna de Statul Islamic dupa ce nu si-a putut indeplini visul de a ucide necredinciosi.

Areeb Majeed, un barbat de 23 de ani din Mumbai, s-a dezgustat de jihad la scurt timp dupa ce s-a inrolat in armata Statului Islamic. Motivul: organizatia terorista nu l-a lasat sa ii ucida pe dusmanii Islamului, asa cum si-ar fi dorit el, ci l-a trimis la curatat veceuri.

Potrivit New Delhi Television Limited (NDTV, unul dintre cele mai mari posturi de televiziune din India), Majeed, impreuna cu alti trei prieteni ai sai din Mumbai, s-a alaturat auto-proclamatului Stat Islamic, organizatia terorista care controleaza regiuni intinse din nordul Irakului si Siriei. Toti patru au mers in Irak sub pretextul unui pelerinaj iar aici au fost preluati de agentii SI, care i-au trimis intr-o tabara de antrenament in desert.

Reportaj CNN. Imaginile care arata cum isi indoctrineaza Statul Islamic copiii

Insa dupa 10 zile in care a invatat sa foloseasca diverse arme, in loc sa se alatura razboiului impotriva necredinciosilor, asa cum si-ar fi dorit, Majeed a fost pus sa curate veceurile si sa puna caramizi – dat fiind ca inainte de a deveni terorist era student la Constructii. In acest timp a mai fost si ranit din greseala de un glont tras de un coleg jihadist nefamiliarizat cu armele. Dupa o saptamana de spitalizare, cand a aflat ca se intoarce la curatat closete, si-a sunat familia ca sa le spuna ca vrea sa se intoarca acasa. Sefii sai din Statul Islamic ar fi fost de acord, ba chiar i-ar fi dat si bani pentru biletul de avion, sustine Majeed.

La scurt timp dupa ce a revenit in Mumbai, tanarul a fost arestat de Agentia Nationala de Investigatii, principala institutie de lupta impotriva terorismului din India. Acestia l-au interogat, afland toate informatiile de mai sus, care au fost prezentate presei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO