Reportaj CNN. Imaginile care arata cum isi indoctrineaza Statul Islamic copiii: "Vom veni sa va macelarim!"

Ultima actualizare: 06-11-2014 06:41

Miza campaniei lansate de Occident impotriva Statului Islamic merge dincolo de anihiliarea fizica a jihadistilor. Batalia trebuie dusa si pentru inimile, mintile si vietile copiilor pe care islamistii ii recruteaza masiv.

Un reportaj tulburator, realizat de postul de televiziune CNN, dezvaluie modul in care militantii indoctrineaza cele mai vulnerabile fiinte.

Stau in intuneric, captivati de imaginile furnizate de un proiector. E seara dedicata filmului, dar ce privesc acesti copii e o productie de propaganda a Statului Islamic. Proiectia e urmata de o predica: "Nu va temeti! Suntem fratii vostri. Daca se ia cineva de voi - un comandant, un soldat oarcare - reclamati-l si drepturile va vor fi restabilite cu voia lui Allah!".

Un activist al Statului Islamic a filmat pe ascuns aceste scene, in care zeci de copii sunt adusi sa priveasca executia a 250 de soldati sirieni. E doar una dintre nenumaratele grozavii comise in ultimele luni de jihadistii Statului Islamic.

"Fireste ca exista un moment in viata unui copil cand ii poti sadi in minte anumite idei care vor influenta atitudinea lui de mai tarziu", a explicat psihologul Mohammed al-Sayed.

Din indoctrinare fac parte si orele de studiu si competitiile intre tinerii recruti. Acesti copii nu se joaca de-a supereroii, ci se pregatesc pentru Jihadul real. Entuziasmul cu care scandeaza orori este real si cu atat mai zguduitor.

 "Vom veni sa va macelarim!" sau "Allah este conducatorul si sprijinul nostru! America ii conduce pe ei (n.r. pe inamici)!" sunt numai doua dintre aceste scandari.

Expertii vorbesc de o intreaga generatie pierduta in razboiul civil din Siria. Si, tot ei atrag atentia, daca Occidentul nu va include si recuperarea acestor copii, atunci totul se va dovedi zadarnic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO