A aflat că are Covid-19 când a împlinit 105 ani, dar a învins boala. A supraviețuit și gripei spaniole și are un secret

Dată publicare: 24-02-2021 16:16
Dată actualizare: 24-02-2021 16:25


O femeie care a aflat că are Covid-19 când a împlinit 105 ani a învins boala. A supraviețuit și gripei spaniole

O femeie care a aflat că are Covid-19 chiar în ziua în care a împlinit 105 ani a învins boala. Femeia a supraviețuit gripei spaniole, celor două războaie mondiale, și-a îngropat trei soți și un copil. Iar secretul ei e simplu: stafide înmuiate în gin.

 

Lucia DeClerck a avut parte de multă atenție în ultima vreme. A împlinit pe 25 ianuarie vârsta de 105 ani, iar în aceeași zi a aflat că este bolnavă de Covid-19, scrie CBS News.

Pesonalul de la centrul de îngrijire din New Jersey în care este internată a anunțat însă că Lucia este deja asimptomatică și a învins, deci, boala, după ce a stat 14 zile internată.

A devenit astfel cea mai bătrână supraviețuitoare a Covid-19 din azil, femeia reușind să învingă două pandemiii, după ce a scăpat și de gripa spaniolă pe când avea doar 2 ani și locuia în Hawaii.

Lucia a supraviețuit apoi celor două războaie mondiale, și-a îngropat trei soți, dar și unul dintre cei trei fii ai săi.

Nora Luciei DeClerck a spus că este o persoană plină de compasiune și foarte blândă.

”Tocmai pentru că a fost cu totul deschisă în viață a ajutat-o cu adevărat, pentru că niciodată nu a ezitat să facă tot ce își punea în cap să facă”, a declarat Henry Laws, fiul ei.

 

Secretele longevității: rugăciune, stafide în gin și fără junk food

 

Cazul femeii de 105 ani care a învins Covid-19 a atras atenția și guvernatorului din New Jersey, Phil Murphy, care a sunat-o personal.

”A fost foarte de treabă. A vrut să vadă cum se simte și a fost foarte fericit că și-a revenit atât de bine”, au precizat angajații azilului.

Când a fost întrebată despre secretul longevității sale, Lucia a spus: ”Rugați-vă, rugați-vă, rugați-vă. Și nu mâncați junk food”.
Și a mai adăugat un secret: mănâncă în fiecare dimineață 9 stafide aurite înmuiate în gin.

Acum, toată familia ei a preluat rețeta. „Acum toți ne grăbim să borcane cu stafide galbene și încercăm să o ajungem din urmă”, a spus nepoata ei în vârstă de 53 de ani, Shawn Laws O'Neil.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO